Heineken ølrobot B.O.T.
© Heineken

Skål! Heineken har bygget en robot, der henter dine øl

Den hollandske ølproducent, Heineken, har lavet en robotbil, der skal gøre det nemmere for festaber over hele verden at holde sig svale i den varme sommer.

3. juli 2021 af Frederik Hauschildt

Selvkørende øl-levering

Siden automobilets spæde start har hovedmålet bag opfindelsen været at stå til tjeneste for menneskeheden. I nyere tid har mærker allieret sig med forskellige typer leveringsfirmaer og brugt selvkørende teknologi til at levere eksempelvis pizza'er.

I den lidt mere letsindige ende af det spektrum befinder sig så Heineken, der med deres nye, såkaldte Beer Outdoor Transporter, eller bare B.O.T., vil omdele øl til fester.

Heineken ølrobot B.O.T. mand flamingo
© Heineken

En hyggelig wingman

Bilen er programmeret til at følge efter folk til fester og på etisk vis tilbyde drinks med indbyggede stemmekommandoer. Wall-E's festlige bror kan navigere festmiljøet bedre end de bedste teenagere, og bruger indbyggede sensorer til at undgå vand eller sammenstød. I Heineken's promoveringsvideo viser de endda, at robotten også er med på en selfie.

B.O.T. er udstyret med tre aksler og seks hjul, de forreste to af hvilke mest af alt minder om hjulene på et elektrisk løbehjul. Her er en elmotor i hver, og robotten styrer ved hjælp af en torque-vector-agtig styring, der minder om den tank-steering, den amerikanske Rivian RT-1 gør brug af.

Heineken ølrobot B.O.T. øl isterninger
© Heineken

Masser af øl

B.O.T. kan holde på op til 12 dåser af Heineken's grønne, der desværre ikke leveres sammen med robotten. Robotten kan heller ikke selv stikke til supermarkedet og hente flere øl, hvis nu køleskabet løber tør.

Heineken har ikke et salgslink til deres opfindelse endnu, men har i stedet trukket lod om ét eksemplar i USA. Når den en dag lander i Danmark, skal vi gøre vores bedste for at få fingrene i et eksemplar til grundig test.

Heineken ølrobot B.O.T.
© Heineken

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...