© A. Hansen

Sams bil kan skabe dansk historie i USA – men han har brug for hjælp!

Samuel fra Kollund ved Herning har bygget en bil, der har klasse til at være med på USA’s største hot rod-udstilling

14. september 2023 af Mikkel Thomsager

En Frankenstein-truck

Kahytten er tydeligvis en VW LT35, men derfra er det svært at gennemskue, hvilke dele Samuel Pedersens Hot Rod Truck består af. Det er heller ikke helt let, for det er faktisk virkelig mange forskellige dele fra mange forskellige bilmærker – plus to store gasflasker.

Måske har du set Samuels IHLT59 (forklaring følger), som har været udstillet flere steder i Danmark det seneste år.

Det er et af de mest gennemførte hot rod-byggerier, der er set i Danmark i mange år. 

Og hvis du synes den ligner en hyggelig legebil til markrace, så læg mærke til de gule emaljenummerplader: Samuels bil er synet, godkendt og afgiftsberigtiget, og den er fuldt lovlig som den står på billedet. Samuel bruger den i øvrigt dagligt.

Første dansker på SEMA

Navnet dækker over, at rammen er fra en IH (International Harvester), hytten er fra en VW LT 35, og motoren er en 6-cylindret Cummins diesel på 5,9 liter = IHLT59. Men der er også dele fra en Renault Scenic, Jaguar XJ, Ford, Mercedes og flere.

Mere om det i et kommende nummer af Bil Magasinet. Det vigtige nu er at hjælpe Samuel til USA med bilen. 

Han har fået chancen for at udstille den på verdens største biludstilling for ombyggede biler, SEMA i Las Vegas, som finder sted fra den 31. oktober. Så vidt vides har der aldrig før været en danskbygget bil med her, men Samuel er inviteret, og han vil gerne repræsentere Danmark.

© A. Hansen

Han skal blot have bilen transporteret derover, og det koster en pæn sum penge, hvorfor Samuel søger sponsorer.

På nuværende tidspunkt har Autoconsult (der har hjulpet med godkendelse af bilen), Motorshow Herning 2023, Midt Auto i Brande og youtube-kanalen High on Cars spyttet penge i, men Samuel mangler lige det sidste.

Det er ikke meget mere der skal til. Har du et bidrag eller en idé, så kontakt Samuel på Sam's Custom via Instagram eller Facebook

© A. Hansen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...