Sådan undgår du at dit bilbatteri svigter under corona

Det er ikke udelukkende kulden, som påvirker dit bilbatteris formåen i disse tider. Coronapandemien har også en finger med i spillet, når du drejer nøglen, og bilen ikke vil starte.

30. januar 2021

Skidt cocktail for bilbatterier

Kulde, fugt og generelt dårligt vejr er ikke en optimal cocktail for et bilbatteri og dets holdbarhed, især ikke hvis det i forvejen er en smule slidt. Når så du kombinerer det med et stort strømforbrug i forbindelse med varmeblæsere, tændte el-bagruder og sædevarme, så kommer mange batterier til kort allerede der. 

Coronapandemien har desuden medført, at rigtig mange mennesker arbejder hjemmefra, med det naturlige resultat at de bruger bilen langt mindre. Derudover køres meget kortere ture, som ofte begrænser sig til småture til supermarkedet eller lignende. 

Husk de lange ture

Når vi kun kører korte ture i vores biler og samtidig kører med fuld knald på alt elektronisk udstyr, såsom førnævnte varmerelaterede hjælpemidler, så aflader bilens batteri hurtigere, end det kan nå at lade op. 

Det er derfor nødvendigt indimellem at køre længere ture og sørge for, at batteriet får en chance for at lade helt op. Hvis det hovedsageligt er de korte supermarkedsture, som dominerer kørselsregnskabet, skal man altså huske at give batteriet en fair mulighed for at komme oven på i batteriregnskabet med jævne mellemrum. 

Vejhjælp har travlt

Coronarestriktionerne, som holder os derhjemme, sammen med vejret, som får os til at bruge løs af bilens strøm, fører mange døde batterier med sig. Det er noget de kan mærke hos SOS Dansk Autohjælp. Vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher hos SOS Dansk Autohjælp fortæller, at det er mere end 40% af alle deres assistancer, som handler om døde batterier på de kolde dage. 

Et andet godt råd fra SOS Dansk Autohjælp, udover at huske de lange ture, er at spare på strømmen ved de korte. Altså lade være med at skrue helt op for varmeblæseren og andre behageligheder, når turen bare lige går rundt om hjørnet efter dagligvarer. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...