Audi Q2 1,0 TSI S-tronic
Audi Q2 1,0 TSI S-tronic © Bil Magasinet

Så er der nye priser fra Audi

Der er op til 58.000 kr. at spare på kontantkøb af en ny Audi med de nye bilafgifter. Tjek priserne her

22. september 2017 af Steen Bachmann

Regeringens og Dansk Folkepartis forslag om nye bilafgifter betyder lavere priser på især biler i mellemklassen. Men også dyrere biler får en mindre fordel. 

- Hos Audi er vi glade for, at der endelig er landet en aftale efter flere ugers forhandlinger, selvom forslaget stadig tager udgangspunkt i en værdibaseret afgiftsberegning, og vi aldrig har lagt skjul på, at vi hellere så en teknisk baseret afgift, der i højere grad tilgodeser biler med sikkerhedssystemer og god brændstoføkonomi. Vi håber dog på, at den ekstra luft i budgettet, som afgiftsændringen vil give alle vores kunder, vil blive brugt på at tilvælge nogle af vores mange avancerede førerassistentsystemer, der er med til at øge sikkerheden og mindske brændstofforbruget, siger Lars Kornelius, direktør for Audi Danmark. 

Guide: Her er de nye afgiftsregler

Audi arbejder på nye prislister, men har sendt os denne foreløbige oversigt over hvad ændringerne betyder for nogle af de mest populære modeller, hvis de bliver vedtaget i den nuværende form:

I aftalen om nye afgifter nævnes selealarmer og fradrag for 5 stjerner hos Euro NCAP, der udløser mindre fradrag. Der er også fradrag til biler med lavt forbrug. 

Men der er foreløbigt intet om nye sikkerhedssystemer eller plugin hybrider - to områder, hvor Audi står stærkt i de kommende år. Her risikerer vi, at der kommer fuld afgift på både sikkerhed og hybridteknologi.

Teknologi fra Audi omfatter

Intelligent effektivitetsassistent

Denne beregner, hvordan bilen kommer til den ønskede destination med mindst mulig brug af brændstof ved bl.a. at tage farten af frem mod sving.

Adaptiv fartpilot med stop&go og køassistent

Den adaptive fartpilot med køassistent assisterer i køsituationer føreren ved at holde bilen i rækken af biler.

Aktiv vognbaneassistent 

Hjælper med at holde bilen i vejbanen. 

Automatisk skiltegenkendelse

Sørger for at overholde fartgrænserne.

Måske er du interesseret i...