Rygtebørsen: Har Porsche netop slået rekorden på Nürburgring?

Meget kunne tyde på, at Porsche er godt på vej til at stjæle titlen fra Lamborghini som den hurtigste gadebil på den legendariske Nürburgring. Læs alt om rekordforsøget hér.

25. september 2017 af Anders Richter

Den nye Porsche 911 GT2 RS er noget af et bæst. Den er udstyret med en 700-hestes boxermotor med biturbo, der sparker bilen op i fart som var det en rumraket udviklet af Elon Musk. 

Og nu ser det til, at Porsche er godt i gang med et rekordforsøg på den legendariske Nürburgring for at fastslå overfor verden, hvor hurtig en GT2 RS i virkeligheden er. 

I lang tid havde Porsche teten med hyperbilen 918 Spyder, som kunne køre en runde på Nürburgring på 6:57.00 sek. Det er en ekstremt hurtig tid, og helt klart noget, der ville give de fleste racerkørere svedige håndflader, hvis de skulle efterprøve det. 

For nylig kom Lamborghini dog ind fra højre med den nye 640-hestes Huracán Performante, som angiveligt skulle kunne nappe en omgang på bare 6:52.01 sek. Der er hele 28 sekunder hurtigere end en standard Huracán. Dermed blev Huracán Performante den hurtigste gadebil rundt på Nordsløjfen. 

"Bridge to Gantry", som er en hjemmeside med særligt fokus på nyheder fra Nürburgring, har dog netop observeret, at Porsche ved flere lejligheder har lejet banen for at prøve at sætte en omgangstid. Interessant nok har en fotograf skudt billeder af den samme 911 GT2 RS med samme nummerplade flere gange i løbet af en aften og på præcis samme sted. Ved hjælp af tidskoden på billedet kunne de fastslå, at der var gået under syv minutter fra bilen var der, til den kom tilbage efter at have kørt en runde. 

Spørgsmålet er så, hvor meget under syv minutter Porsche formår at få Porsche 911 GT2 RS ned på? Rygterne lyder på, at fabrikken er gået seriøst til værks ved tidtagningen. Blandt andet har de haft varmet Michelin Pilot Sport Cup 2-dækkene op, inden bilen kørte ud på banen, så der ikke skulle bruges energi eller tid på det.

I videoen ovenfor kan du se den gule GT2 RS under nogle af forsøgene på Nürburgring. Fortsættelse følger, så snart der er nyt i sagaen om, hvem der kan kalde sig herskeren af "Det Grønne Helvede".

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.