© ESPER GRONNEMARK/RED BULL CONTENT POOL 06/08

Se en Formel 1 få fuld gas i København

Red Bull Racing laver showrun med plads til 20.000 tilskuere i København

12. marts 2019 af Mikkel Thomsager
© PETER NYGGARD/RED BULL CONTENT POOL 02/08


Den 9. juni 2019 omdannes Øster Allé i København – vejen der går forbi Parken – til Formel 1-adresse, når Red Bull Racing Showrun afvikles på dansk grund. 

Det unge Red Bull Racing-talent Dan Ticktum sidder bag rattet af bilen, som ifølge Red Bull kan nå 300 km/t på det korte stykke vej gennem Fælledparken, og der skulle også bliver plads til både drifting og donuts.

Der bliver plads til, at 20.000 tilskuere kan se showet, som også omfatter opvisning af den tredobbelte verdensmester i stunt bike riding, Mike Jensen.

Det er første gang i historien, at en Formel 1-racer indtager asfalten på Østerbro i København. Men det er anden gang en Red Bull F1 indtager Københavns gader.

© PETER NYGGARD/RED BULL CONTENT POOL 03/08

Tilbage i 2012 gæstede den ikoniske racer også København. Dengang dannede indre by ramme om showet. 

Her tilbagelagde bilen blandt andet brostenene på Nyhavn, var en tur forbi Esplanaden og gav opvisning ved Copenhagen Historic Grand Prix.

Red Bull Racing Showrun har tidligere besøgt flere af de mest velkendte destinationer rundt i verden, og København er nu centrum for den næste store begivenhed. 

Blandt andet har den ikoniske racer lavet donuts på en knapt 214 meters skyskraber i Miami, krydset Golden Gate Bridge i San Francisco og dystet mod et skotsk rugby-hold.

Se trailer for eventet:

© JESPER GRONNEMARK/RED BULL CONTENT POOL 05/08

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...