Porsche Experience Center 2020 Nordschleife Japan
© Porsche

Post-corona rejsetip: Nyt Porsche-center kombinerer to legendariske baner

Porsche udvider deres Experience Centers rundt omkring i verden. Det har resulteret i et gadekryds af to meget interessante racerbaner

3. december 2020 af Frederik Hauschildt

Det bedste fra begge verdener

Porsche ved udmærket, at det famøse 'Grønne helvede' i Tyskland er en af de mest populære baner i hele verden, når det kommer til at udforske sportslige køretøjer. Højdeforskellene, de smalle veje og blandingen af enhver form for sving gør Nürburgring idéel til sportslig kørsel.

I den anden ende af verdenskortet ligger Laguna Seca. Banen er blandt andet kendt for sine lange, hurtige sving, men også sit meget skarpe, nedadgående sving - The Corkscrew. 

Den nye japanske racerbane vil kombinere de to baner, og skabe den ultimative legeplads til Porsche-biler på 2.1 km.

Porsche Experience Center 2020 Nordschleife Japan
© Porsche

Ikke bare for sjov

Porsches Experience Center-koncept er dog ikke udelukkende en legeplads for Porsche-ejere og interesserede. Det fungerer også som testbane, uddannelsesanlæg og som konference-venue, når firmaet skal til møder. Til dette formål duer den nye bane i Chiba, Japan også bedre end de fleste.

Udover at banen har en offroad-del med sving i grus, samt en rundkørsel som den, Porsche for nyligt satte rekord på, så har banen også højdeforskelle. Faktisk, så er banen den eneste, af de nu ni Porsche Experience Centers, der har en bane med eftertanke i tre dimensioner. 

Porsche Experience Center 2020 Nordschleife Japan
© Porsche

Fuldt udstyret mødebygning

Anlægget har én hovedbygning, der er bygget til at underholde gæster uafhængigt af racerbanen. Det betyder, at den er udstyret med alt fra racersimulator til restaurant. Der er sågar også mødelokaler og en lounge, skulle man fristes af en kaffe efter ræset.

Bygningen er tegnet i stil med de øvrige Porsche Experience Centers, men med et japansk tvist: De diagonale linjer, der pryder facaden hedder Yaraimon, og kommer fra stieln Edo Kiriko.

Centret kommer til at være det niende af sin slags. I øjeblikket findes der Porsche Experience Centres i Leipzig, Silverstone, Hockenheim, Le Mans, Atlanta, Los Angeles og Shanghai. Et ottende center ventes at være færdigt i Franciacorta, i Italien.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...