Porsche genopliver gammel 911-model

Lav vægt og manuelt gear, det har vi hørt fra Porsche før. Men denne gang er det ikke en limiteret model – nej, udgangspunkt er faktisk den billigste 911’er der findes.

23. oktober 2017 af Mathias Brandt

Med 911 Carrera T genopliver Porsche det puristiske koncept med 911 T fra 1968: lavere vægt, manuel gearkasse med kortere udveksling og baghjulstræk med mekanisk spærredifferentiale på bagakslen, skal sikre maksimal køreglæde.

Den nye Carrera T er baseret på en standard 911 Carrera og yder 370 hk . ”T” står hos Porsche for Touring – og Carrera T er udstyret med flere udstyrsdetaljer, som ikke fås til en almindelig 911 Carrera. Det betyder, at den eksempelvis har en standardmonteret PASM-sportsundervogn med 20 mm sænkning, som normalt er ekstraudstyr.

Ingeniørerne hos Porsche har haft fokus på at sænke vægten, hvilket betyder, at bagruden og de bageste sideruder er fremstillet af plexiglas, og som en GT3 RS’eren er de indvendige dørhåndtag ufskiftet med røde stropper. Paradoksalt nok, så tilbyder Porsche at levere din Carrera T uden bagsæder, men det koster ekstra. Radio og naviation er ligeledes fjernet for at spare vægt. Resultatet er, at den tosæders bil med en egenvægt på 1.425 kg er 20 kg lettere end en tilsvarende udstyret 911 Carrera.

Den 6-cylindrede boxermotor med en slagvolumen på 3 liter og biturbo leverer 370 hk og et drejningsmoment på 450 Nm. Takket være den manuelle gearkasse med kortere udveksling og mekanisk spærredifferentiale klarer den spurten T fra 0 til 100 km/t på 4,5 sek. hvilket er 0,1 sek. hurtigere end 911 Carrera Coupé. Som ekstraudstyr kan Carrera T bestilles med Porsche dobbeltkoblingsgearkassen, PDK. Med den gearkasse, har den barberet 0,3 sekunder af 0-100 km/t, som er overstået på 4,2 sek. Topfarten for begge gearkassevarianter ligger på over 290 km/t.

Kabinen har også en markant sportslig og puristisk fremtoning. Føreren sidder i et sort sportssæde, som ekstraudstyr, kan du nu for første gang få skålsæder til den nye Carrera T-model.

911 Carrera T kan leveres fra foråret 2018, og den kan bestilles allerede nu hos Danmarks to Porsche Centre: Porsche Center Aarhus og Porsche Center København. Prisen i Danmark vil ligge fra kr. 2.030.970 inklusive moms og afgifter.

Måske er du interesseret i...