Her er din drømmebil, hvis du er vild med polske mikro-elbiler for to personer

Bilproducenten AK Motor fra Polen er efter fem år klar med deres Syrena Nixi. Det er en særdeles kompakt elbil, som kan lades op på rekord-tid.

17. februar 2017 af Esben Skrumsager

Du har næppe hørt om Syrena før. Det er i hvert fald ikke et bilmærke, vi her på Bil Magasinet beskæftiger os med særlig ofte. Men det burde vi måske gøre? Det østeuropæiske bilmærke er i hvert fald utrolig stolte over deres nye mikrobil, som de netop har løftet sløret for.

Bilen er endnu ikke sat i produktion, men den vil blive bygget i Warszawa, og ifølge bilproducenten vil den blive "certificeret" til at transportere to personer plus en smule bagage.

Nixi-modellen vil ifølge Syrena "være baseret på de nyeste teknologiske innovationer", hvilket skal gøre det muligt at oplade batteriet på blot 15 minutter. I hvert fald op til 90 procent.

Rækkevidden på Syrena Nixi anslås at være mere end 150 kilometer, hvilket efter sigende skulle gøre den polske mikrobil ekstraordinært billig at køre i. Den anslåede pris pr. 100 kilometer lyder på 10 kroner eller mindre.

Syrena Nixi er skabt i kølvandet på en ny strategi fra de polske myndigheder i forhold til udbredelse af ladestandere, men den skulle også blive tilgængelig i resten af Europa.

Der bliver næppe en egentlig dansk importør af Syrena, men i en pressemeddelelse skriver de, at interesserede er velkomne til at lægge en bestilling direkte på mailadressen: [email protected]

Måske er du interesseret i...