Politiet indleder efterårsferien med massiv fartkontrol over hele landet

Hvis du har tendens til at lade højre fod synke lidt for dybt, skal du holde godt øje. Politiet gennemfører en landsdækkende hastighedskontrol hele weekenden.

14. oktober 2016 af Daniel Bohnsen

Landet over vil der den første weekend i efterårsferien være omfattende hastighedskontrol. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Kontrollen udføres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, der netop nu kører kampagnen "Sænk farten før det er for sent".

- Selv om antallet af alvorlige trafikulykker fortsat falder i Danmark, er der stadig for mange bilister, der kører alt for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, udtaler Erik Terp Jensen, Chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelsen.

Den landsdækkende hastighedskontrol er helt bevidst lagt i weekenden op til efterårsferien, hvor trafikintensiteten på vejene øges betragteligt. Kontrollen løber fra i dag fredag den 14. oktober til søndag den 16. oktober.

Et hurtigt kig på app'en Fartkontrol.nu viser, at politiet allerede er stillet talstærkt op landet over. 

Der meldes om kameravogne på vej ud af de store byer samt ved knudepunkter som E20 mod storebælt og E45 lige inden sammenfletningen med Esbjergmotorvejen.

Måske er du interesseret i...