polestar elbil green mobility delebil

Delebilstjenesten Green Mobility har købt Polestar 2 til deres flåder i Aarhus og København. Vi lejer en bil i 48 timer for at teste konceptet.

© S. Bachmann

Lej en ret fed elbil via app: Vi tester nyt koncept ved at køre på landet i Polestar 2

Hvis man lejer en delebil i Aarhus og København kan man nu få fingre i en lækker bil fra premiumklassen til en overskuelig pris - vi prøver via en ældgammel iPhone 7.

7. november 2022 af Steen Bachmann

De hvide Renault Zoe-minibiler fra delebiltjenesten Green Mobility er et kendt indslag i bybilledet i København og Aarhus, men ikke særlig attraktive, hvis du interesserer dig for biler. 

Nu er der imidlertid for første gang en premiumbil i udvalget af biler, som man kan finde og leje med kort varsel, nemlig den svensk/kinesiske Polestar 2, som vi flere gange har rost for at være en lækker og ualmindelig velkørende elbil.

Læs også: Polestar 2 er Danmarks fedeste elbil til prisen - hvis du spørger os

Green Mobility har indkøbt et antal af modellen i en topudstyret version med stor udstyrspakke, panoramaglastag og en rækkevidde på 478 km. 

Optagede Polestar og ledige Renault'er

Bilen har en elmotor foran med 231 hk og en 0-100-tid på 7,4 sekunder og står på flotte 19” alu og ser godt ud, da jeg har fundet den i Green Mobility-appen. 

Bilen står tæt på Bil Magasinets redaktion på Strandboulevarden på Østerbro i København, og jeg skynder mig at reservere den for at andre ikke skal få den samme idé (der er rift om Polestar-bilerne, mens der altid er ledige Renault'er i appen). 

Jeg reserverer den hvide Polestar og køber en 48-timers pakke med 400 km til 1.199 kr. inklusive forsikring og el.

polestar elbil green mobility delebil

Appen viser mig vej til bilen, som står parkeret og låst på en offentlig p-plads.

© S. Bachmann

Appen er enkel at bruge og på dansk. Den viser vej til ledige biler, låser op og i, viser hvor meget el, de forskellige biler har på batteriet, hvor lang tid du har kørt med mere.

Min 48-timers pakke giver rådighed over en bil med en nypris på omkring en halv mio. kr., og det virker som en fair pris i betragtning af, at jeg hverken har reserveret eller booket bilen på forhånd. 

Min ældgamle iPhone 7 afvikler appen uden problemer, så jeg kan låse bilen op med et tryk, stige ind og sætte den skulpturelle gearvælger i D. Nu er det bare at køre derudad.

“Vi er ved at hegne kunderne ind i forhold til de mange forskellige brugssituationer, hvor det giver mening af dele biler. Det vil sige person- og varetransport og nu også Polestar 2-biler, som er velegnede til pendling mellem landsdelene, roadtrips, weekendtilbud og som døgnpakker, eller hvis man bare vil nyde en lækker bil. Rækkevidden er på den gode side af 400 km, så man kan køre fra København til Aarhus, lade op i kort tid og så køre retur i god stil,” siger Thomas Heltborg Juul, direktør i Green Mobility.

Læs også: Polestar 2 får opdatering - ALT er forbedret!

polestar elbil green mobility delebil

Bilen er parkeret på Strandboulevarden af den forrige bruger. Man finder og låser den op via en app.

© S. Bachmann

Tanken er at lade delebiltjenesten bevæge sig fra “bunden” mod “toppen” af markedet. Energikrisen og de kommende forhøjede beboerlicenser gør, at flere forbrugere overvejer at skifte en privat bil ud med en delebil. I stedet for faste høje udgifter til benzin, forsikring og parkeringslicenser betaler man kun for de minutter, man kører, og har stadig fleksibilitet.

125 km hver vej intet problem

Denne skribent bor på Vestsjælland, hvilket ikke er noget problem med en fuldt opladet Polestar 2 lejet i København. Her er det muligt at tage en bil til og fra lufthavnen i Kastrup, ligesom man også kan bestille en bil på forhånd til afhentning i et p-hus ved Terminal 3 i Kastrup.

Lejer man en Polestar i Aarhus vil man kunne tage i sommerhus ved Vesterhavet, på grænseindkøb eller på familiebesøg i Nordjylland - men det er også muligt at leje den for at prøve at køre en fed bil eller måske prøve en Polestar over flere dage, inden man køber én. 

Der er fri råderet over bilen, så længe den afleveres i samme zone, som den er lejet i. 

polestar elbil green mobility delebil

Polestar 2 er en af de mest sportsligt talentfulde elbiler på markedet. Baghjulstrækkeren føler sig godt hjemme på de snoede småveje i Vestsjælland.

Få minutter som bonus

Det er gratis at hente appen og oprette sig som bruger, hvilket kræver et kørekort til personbil.

Af solidariske hensyn udbetales en bonus som belønning for at aflevere bilen i en oplader i stedet for på en p-plads. Er der under 20 pct. el tilbage på den, får man 20 gratis minutters billeje tilført sin konto.

Jeg har overkørt min 400 km-pakke med 81 km, da jeg parkerer den hvide Polestar på en offentlig p-plads på Østerbro, og faktureres 162 kr. ekstra, som automatisk trækkes fra min konto. 

Hvordan foregår det?

Delebilstjenesten Green Mobility tilbyder leje af delebiler i København og Aarhus via en app. Man finder, reserverer, låser en bil op og betaler via appen. Pris afregnes pr. minut, time eller dag.

Hidtil har Green Mobility tilbudt minibilen Renault Zoe og elvarebiler, men nu er også premiumbilen Polestar 2 i flåden. Den koster 149 kr. i opstart og 5 kr./min. inkl. el, forsikring og parkering i indre byer. Der er rabat på pakker på længere lejetid og hvis man opretter abonnement på delebil.

Man stiller bilen fra sig på en offentlig p-plads efter endt tur og tjekker ud på appen. 

Sætter man bilen til opladning i en offentlig lader, får man bonus udbetalt i minutter som belønning: 

Hvis bilen har under 60 pct. el får man 10 gratis minutter tilført sin konto.

Hvis bilen har under 40 pct. el får man 15 gratis minutter tilført sin konto.

Hvis bilen har under 20 pct. el får man 20 gratis minutter tilført sin konto.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...