Porsche's oldebarn laver SMUK elbil med 600+ hestekræfter

Piëch GT bliver er en helt ny el-sportsvogn, udviklet og produceret af Ferdinand Porsches barnebarn.

25. oktober 2021 af Mikkel Thomsager

Født ind i branchen

Navnet Piëch ringer måske en klokke. Det var navnet på VW-koncernens magtfulde øverste chef gennem mere end 25 år, Ferdinand Piëch. 

Han var barnebarn til Ferdinand Porsche, og det var ham, der ville flytte koncernens produkter op på øverste hylde. Han indlemmede blandt andet Bentley og Lamborghini i konglomeratet, og han var manden bag genskabelsen af Bugatti under VW’s ejerskab.

Han døde i august 2019 i en alder af 82, men han navn bliver formentlig nu udødeliggjort med en helt speciel bilmodel, skabt af hans søn Anton ”Toni” Piëch.

Piëch Automotive præsenterede sit koncept ”Mark Zero” på biludstillingen i Genève i 2019. Siden har der været stille om projektet, men nu ses bilen under test. 

Firmaet, der oprindeligt er schweizisk, er flyttet til München og har angiveligt nu produceret sin anden prototype med henblik på test.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her

3 el-motorer og 605 hk

Bilen, der nu har skiftet navn til Piëch GT, har tre elmotorer: en til forhjulene og en til hvert baghjul.

Piech GT har størrelse og karaktér som en Porsche 911, men den er altså udelukkende eldrevet. Batteriet er på 75 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 500 km, angiveligt med en ekstremt høj ladekapacitet. Den kan gå fra fra 20 til 80 pct. strøm på otte minutter under optimale betingelser.

Samlet leverer motorerne ca. 605 hestekræfter, og det burde være nok til at sende Piëch GT, der vejer 1.800 kg, fra 0-100 km/t på under 3,0 sekunder og fra 0-200 km/t på under 9,0 sek.

Piëch Automotive planlægger at få bilen produceret hos en eksisterende bilproducent i ca. 1.200 eksemplarer det første år. De første biler kan angiveligt leveres i 2024.

Den grundlæggende teknik er udviklet med henblik på udvikling af andre biltyper.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...