Opel Mokka-e

Pas på med de "gode" nytårstilbud hos bilforhandlerne

Bilforhandlerne reklamerer med skarpe nytårstilbud med store besparelser, men virkeligheden er en lidt anden.

6. januar 2023 af Mathias Brandt

Traditionen tro, inviterer de danske bilforhandlere til nytårskur. Når du scroller ned over listen af tilbud, kan man hurtigt blive forblændet af tilsyneladende store besparelser. Det kan dog være svært at gennemskue det reelle tilbud. Det skyldes at nogle “besparelser” er pakket ind specielle udstyrspakker, som ikke er tilgængelig normalt.

For eksempel skilter Skoda med, at man kan spare over 35.000 kr. på en Skoda Kamiq med et nyt udstyrsniveau, som de kalder Blackline. Blackline har ikke været tilgængelig tidligere, så det er svært at kigge på en førpris.

Derfor har Skoda valgt at annoncere en “efterpris”, som træder i kraft når nytårstilbuddet slutter, for at kunne overholde Forbrugerombudsmandens retningslinjer for prismarkedsføring. Det betyder at en Skoda Kamiq Blackline fås fra 249.995 kr. indtil den 28. februar, hvor prisen stiger til 287.500 kr.

Med sloganet “Udstyr for 35.000 kr. på husets regning” forsøger Skoda at lokke kunder i butikken. Men tilbuddet er måske ikke så flot, som Skoda gerne vil have det til at se ud. Ifølge Skoda’s danske pressechef Niels Pilgaard Hansen, er regnestykket lavet ud fra prisen på en Skoda Kamiq med Ambition-udstyr, der koster 247.995 kr.

Udstyr for lige over 25.000 kr. 

Vælger man Blackline-udstyr får man et 3-eget sportslæderrat med multifunktion, 2-zonet climatronic, trådløs opladning af mobil, Drive select, nøglefri betjening og sorte detaljer langs kølergrill, sidespejle og mørktonet bagrude.

Skulle disse ting tilkøbes til en Kamiq med Ambition-udstyr, ville det koster 26.465 kr., hvilket er et stykke fra de lovede 35.000 kr. Meget belejligt har Skoda prissat et sæt 16” alufælge til 11.000 kr., hvilket får prisen op på 36.465 kr.

Det føromtalte udstyr, der medfølge i Blackline, er alt sammen reelle opgraderinger, men det kan undre, at man skal betale 11.000 kr. For at “opgradere” fra et sæt 16” (som er standard i Ambition) til et andet sæt 16” fælge i Blackline.

Spar 50.000 kr. på en elbil 

Der er ingen tvivl om at Skoda har fyldt ekstraudstyr i bilen, som man får uden merpris, spørgsmålet er blot, hvor stor besparelsen er.

Generelt er det altid en god idé at dykke ned i tilbuddene, for at se hvad de reelt set indeholder.

Det er ikke alle tilbud som er lige så uigennemskuelige.

Hos Peugeot, Citroën og Opel har man i stedet valgt at reducere prisen på eksisterende udstyrsvarianter. Her er besparelsen nemmere at gennemskue, fordi du har en før- og efter pris.

Opel har et tilbud hvor man sparer 50.000 kr. på en Mokka-e med Ultimate-udstyr. Så den koster 299.995 kr. i stedet for 349.995 kr.

Det er efter vores gennemgang den elbil, med den største besparelse. Men den koster stadig betydelig mere end før Opel hævede prisen sidste år. I april 2022 kostede selvsamme Mokke-e Ultimate 279.990 kr. - altså 20.000 kr. mindre end tilbudsprisen.

Det er ikke nogen hemmelighed at nye biler er steget en del i løbet af 2022. Dette skyldes ifølge Opel, at man har forsyningsudfordringer og generelt en verden i ubalance. I følge Opel’s talsperson, Hanne Langsig Sørensen regner de ikke med, at priserne kommer ned på samme niveau, som i april 2022. Men hun håber på, at 2023 kan give et mere stabilt prisniveau.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...