Der varmes dæk på 402 meter banen
Der varmes dæk på 402 meter banen© bilmagasinet.dk

Oplev Danmarks hurtigste og flotteste biler

Fire dage med fart, dækrøg, bilstunts og fest. Danmarks største bilfestival, DHB, skydes i gang 4. juni.

27. maj 2009 af Carsten Nymann

4.- 7. juni samles 20.000 bilentusiaster til landets største bilfestival ’Danmarks Hurtigste Bil’ på Vandel Flyveplads nær Vejle. 4 dage med fart, dækrøg, bilstunts og fest venter forude – du kan købe billet allerede nu.

Første weekend i juni afholdes Danmarks Hurtigste Bil (DHB).

I fire dage omdannes den ned-lagte flyvestation i Vandel til et paradis for bilentusiaster med ræs, forkromede fælge og dækrøg – de lange landingsbaner laves til afskærmede baner, og der anlægges festivalplads med campingområde og mad- og fadølsboder.

Hygge på campingpladsen
Hygge på campingpladsen© bilmagasinet.dk


DHB har aktiviteter døgnet rundt. Om dagen kan du vælte dig i vilde bilshows, og om aftenen er der kæmpefest!  

”DHB er fart, fest og landets fedeste og hurtigste biler samlet på et sted. Er du vild med biler, er det den ultimative chance for at opleve toptunet bilunderholdning,” siger Michael Holt, der er  chefredaktør på styling- og tuningmagasinet Vmax, som står bag arrangementet.

Masser af fest og gang i den
Masser af fest og gang i den© bilmagasinet.dk


Han håber, at over 20.000 besøgende vil følge fartdysten i Vandel.

Kør selv med

DHB har 3 store konkurrencer: Danmarks Hurtigste Bil, hvor deltagerne kører tidskørsel på 402 meter-banen, Danmarks Flotteste Bil, hvor der dystes på bilernes finish og styling og endelig DHB Drift Challenge-konkurrencen, hvor der konkurreres i ”sidelæns” kørsel. 

Der er allerede over 300 tilmeldte, men du kan stadig nå at melde dig til – se mere på Vmax.dk.

Festivalen byder desuden på en masse skæve indslag.

Luksus-bilvask
Luksus-bilvask© bilmagasinet.dk


Over 100 udenlandske biler fra f.eks. Norge, Sverige og Holland har meldt deres ankomst, der er en stor brænderplads med røg hele aftenen, og så er der selvfølgelig en masse hotte motorbabes på pladsen – du kan bl.a. få vasket din bil af nogle søde piger i Vmax’s carwash.

Tag ungerne gratis med

DHB er også et oplagt mål for søndagsudflugten. For 150 kr. kan man købe en søndagsbillet og se finalerne. Der er gratis adgang for børn under 12 og masser af bilsjov for både store og små:  

 ”DHB er en herlig mulighed for at tage ungerne med ud og se på biler og give dem en oplevelse af, hvad der gemmer sig i motorrummet. Foruden at følge fartdysten på banerne, kan man jo nemlig komme helt tæt på gadebilerne og få en snak med deres ejere om, hvordan de har tunet, stylet og arbejdet med bilerne,” siger Michael Holt, Vmax.

Drift-serien er en stor succes
Drift-serien er en stor succes© bilmagasinet.dk


Allerede nu kan du sikre dig en plads til årets største bilevent. Køb billet på Billetnet og Billetlugen - en partoutbillet til alle 4 dage inkl. camping og parkering koster 675 kr., mens en søndagsbillet fås for 150 kr. Det er også muligt at købe billet ved indgangen på pladsen.

Mere info og downloads på www.vmax.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...