polestar 2

Performance-opdatering får Polestar 2 til at rykke 80-120 km/t på 2,2 sekunder

Polestar har netop frigivet en performance-opdatering, af deres software, der gør elbilen til en raket

8. december 2021 af Emma Steensen

Elbilmærket Polestar lancerer en seriøs softwareopdatering, som lover bedre reaktionsevne og hurtigere acceleration. 

Opdateringen er forbeholdt ejere af Polestar 2 Long Range Dual Engine og det lader til, at den er populær med allerede 400 downloads. 

Ifølge Polestars administrerende direktør, Thomas Ingenlath, skal køreoplevelsen være i centrum med den nye opdatering. Som han siger, er det allerede en sjov bil at køre i, men de der ønsker det kan tilføje lidt ekstra spænding til deres oplevelse. 

Det er 'Polestar Engineered', som også findes i en række Volvo'er og tuner deres software, der gør det muligt at lave disse opdateringer. 

Polestar 2 profil

Tidligere på året blev opdateringen vist frem ved Goodwood Festival of Speed og her tilføjede den 50 kW og 20 Nm til den de eksisterende 300 kW. Omregnet til hestekræfter så bliver det 68 ekstra heste til 408 hk som Polestar 2 Longe Range Dual ligger inde med fra starten. 

Dette betyder at accelerationstiden fra 0-100 km/t bliver reduceret til 4,4 sekunder og accelerationen fra 80-120 km/t tager kun 2,2 sekunder. Det er en reduktion på et halv sekund i forhold til standarden. 

Det ekstra drejningsmoment og den øgede effekt fungerer som et "boost" når du kører mellem 70 og 130 km/t og giver dermed en hurtigere acceleration i mellemområdet. '

Det er altså denne pakke, som de der vælger at købe opdateringen, kan se frem til i deres Polestar.

Hvis du også skal have fingrene i den nye opdatering til din Polestar 2, så foregår det inde på Polestar Extra's webshop og kan som sagt downloades af indehavere af Long Range Dual-versionen. 

Det er en softwaredownload og kører Over-The-Air, hvilket vil sige, at du ikke behøver at svinge forbi et værksted for at få dem til at opdatere bilen for dig. 

Læs også: Savner du motorkraft i din egen bil? Chiptuning kan være en mulighed, der dog ikke er uden risici.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...