Shell Card og Clever Ladestander

Ideen bag kortet er, at det skal fungere som et almindeligt benzinkort.

© A. Hansen

Nyt "benzinkort" redder dig ved ladestanderen

Et indviklet og bøvlet netværk af ladestandere har i lang tid været en af de største gener for elbilejere. Det vil energifirma nu lave om på med et nyt, smart "benzinkort".

2. september 2022 af Emil Winter

Skal komme kringlet system til livs

En af de største årsager til, at elbilen fortsat møder modstand er, at det er for bøvlet med ladestanderne. Indtil nu har man nemlig skulle bøvle rundt med adskillige apps eller brikker til hver eneste ladeoperatør. Det vil firmaet DCC Energi, der blandt andet står bag de danske Shell tankstationer, nu lave om på. De har derfor lanceret et såkaldt mobilitetskort, som skal fungere som de klassiske benzinkort - blot også til ladestandere.

Mobilitetskortet indføres i samarbejde med næsten alle de største ladeoperatører herhjemme og vil fungere til samtlige ladestandere fra E.ON, Clever, Shells lynladere samt øvrige tankstationer i Danmark med ladestandere. Alt i alt vil kortet kunne benyttes ved omkring 90 procent af samtlige danske ladestandere.

Logikken bag er, at det skal være lige så let at eje elbil, som det er at eje benzin- og dieselbiler. I den forbindelse har den begrænsede tilgængelighed ved ladestandere været en af de store hager ved elbilens popularitet.

Gør det lettere at være på ferie

Ligeledes har det været en hyppig antagelse, at det selvfølgelig må være besværligt at tage på bilferier eller længere ture i elbiler, når nu det er så besværligt med ladestanderne. Men dette søger DCC Energi også at lave om på. Derfor kan de afsløre, at kortet foruden danske ladere også vil give adgang til mere end 275.000 ladestandere fordelt på 35 europæiske lande - herunder alle danskernes foretrukne feriedestinationer.

På de europæiske veje udvides netværket, så mobilitetskortet kan benyttes ved Ionity, Shell, Fastned, Audi, Mer og Osprey foruden de ladeoperatører, som kortet dækker i Danmark. 

Shell ladestander

Det vil være muligt at benytte kortet ved samtlige danske tankstationer, der har ladestandere.

© Shell

Kortet kan bruges af alle

Selvom kortets primære målgruppe lader til at være elbilejere, skal det ses som en forlængelse af det almindelige benzinkort, man i længere tid har kunne få hos Shell. Det betyder også, at kortet fortsat vil kunne benyttes til at tanke almindelig benzin og diesel ved alle danske Shell-, F24- og Q8-tankstationer.

Sådan får du kortet

Alle, der bestiller et Shell Card fra i dag af, vil automatisk blive tilbudt det nye mobilitetskort, der både kan bruges til opladning af elbiler og tankning af forbrændingsbiler. Har man i forvejen et almindeligt Shell Card, vil man indenfor den nærmeste fremtid kunne udskifte sit gamle kort for mobilitetskortet på Shells hjemmeside. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...