Opel Grandland X og Skoda Karoq
Opel Grandland X og Skoda Karoq

Antallet af nyvognsregistreringer falder, men branchens omsætning er stabil, fordi danskerne køber større og dyrere biler, viser de nye tal.

© Søren Juul

Nye tal: Danskerne køber større og dyrere biler

Der er nyregistreret færre biler de seneste 12 måneder, men den totale omsætning indenfor bilhandel er konstant, viser aktuel analyse fra Bilbranchen

9. maj 2018 af Steen Bachmann


Det seneste års udvikling i nyregistrerede biler viser en nedadgående tendens (grøn kurve nedenfor) i de seneste 12 måneder sammenlignet med de forudgående 12 måneder. 

Men til trods for det er bilhandels-omsætningen (mørkeblå kurve) fortsat på samme niveau med omsætning på 7,7 mia. kr. i april 2017 og 7,8 mia. kr. i april 2018.

En af forklaringerne er, at de tre afgiftssænkelser i 2015, 2016 og 2017 har bidraget til, at bilkunderne i stigende grad køber lidt større og lidt dyrere biler.

Ny-  og brugvognsregistreringer t.o.m. 28.04.2018. Brugtvognsregistreringerne inkluderer både privatregistreringer (inkl.genregistreringer) og erhvervsregistreringer. Bilbasen vurderer, at ca. 2/3 af alle brugtvognsregistreringer inkluderer en transaktion. Heraf vurderer Bilbasen, at forhandlerne omsætter 7 ud af 10.

© Bilbranchen på baggrund af tal fra bilstatistik.dk

De tre afgiftsomlægninger og udviklingen med lidt større og dyrere biler er dog ikke den eneste årsag til den stigende omsætning. 

En stigning i brugtvognshandlen (orange kurve herunder) henover det seneste år viser, at hvor april 2017 lå markant lavere end de forudgående 12 måneder, ligger de seneste måneders brugtvognshandel mere stabilt – dog med et lille bump på vejen i marts måned.

Udviklingen viser, at nyvognshandlen har været nedadgående de seneste 12 løbende måneder, imens brugtvognshandlen derimod har været opadgående i samme periode. 

Det betyder, at forskellen mellem udviklingen i nyvognshandlen og udviklingen i brugtvognshandlen er markant mindre i april 2018 i forhold til april 2017. 

Derudover fortsætter tendensen med lidt større og dyrere biler. Bilhandelsomsætningen ligger dermed på et stabilt, og endda for året til dato stigende niveau.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...