Autoophugger og penge
© iStock

Nye regler: Sådan får du 5.000 kr. i skrotpræmie for en gammel dieselbil

Er din dieselbil fra før 2006 færdig? Afleverer du den hos en miljøgodkendt autoophugger, har du fra 1. februar ret til en forhøjet, skattefri skrotpræmie. Tjek detaljerne her

1. februar 2019 af Muhammed Muharrem Ögen


Fra 1. februar 2019 hæves skrotpræmien for ældre dieselbiler til 5.000 kroner mod tidligere 2.200 kroner.

Den nye højere skrotpræmie er en del af regeringens klima- og luftudspil. Det gælder kun dieselbiler, både person- og varebiler, der er indregistreret før 1. januar 2006.

Ordningen løber til og med 2020, eller når puljen på de 100 millioner kroner, der er afsat til den højere præmie, er brugt.

For dieselbiler indregistreret efter 1. januar 2006 vil skrotpræmien fortsat være på 2.200 kroner. Det samme gælder benzinbiler. 

Få din skrotpræmie

Opfylder du betingelserne for udbetaling af skrotningsgodtgørelse, kan du få udbetalt din skrotpræmie:

  • Bilen skal være afmeldt i Motorregistret

  • Bilen skal være indleveret til en af Miljøstyrelsens godkendt ophugningsvirksomhed.

  • Bilen må ikke eksporteres efterfølgende. Den må ikke indregistreres i et andet land efter afmelding i Motorregistret, og der må ikke være opnået godtgørelse af registreringsafgift.


Find en miljøgodkendt autoophugger her

Afmeld bilen

Før du har ret til en skattefri skrotpræmie på 2.200 eller 5.000 kr. skal bilen være afmeldt i Motorregistret. Har du ikke overskud til selv at afmelde bilen, kan du kontakte en godkendt autoophugger, der har adgang til motorregistret og kan afmelde bilen. Det skal lige siges at der er penge at spare ved selv at afmelde bilen. 

Kontakter du en autoophugger der ikke er med i bilimportørernes ordning, skal du være opmærksom på at de selv kan fastsætte prisen for skrotning. Derfor er det en god ide at ringe og forhøre dig om prisen i første omgang. 

Generelt tager en autoophugger 250 kr. for at afmelde køretøjet, men, hvis du selv afmelder køretøjet hos SKAT koster det 60 kr. De fleste autoophugger tilbyder endda gratis afhentning og afmelding af nummerplade, så det er bare om at ringe rundt og høre, hvad de forskellige autoophuggere tilbyder.

Når bilen afleveres hos en autoophugger

Har du afleveret bilen hos en autoophugger, udstedes der en skrotningsattest. Attesten bliver underskrevet af autoophuggeren og af bilens ejer. 

Vil du se, hvordan en original skrotningsattest ser ud? - Tryk på linket fra Miljøstyrelsens hjemmeside her

Hovedreglen er, at en skrotningsattest skal underskrives af den sidst registrerede ejer, før der kan udbetales skrotpræmie. Når skrotningsattesten er udfyldt, indsendes attesten til Miljøordning for Biler.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...