Ford Fiesta
Fræk ser den ud den nye Fiesta© bilmagasinet.dk

Nybilsalg fortsat på lavpunktet

Registreringstallene for februar viser et fald i personbilsalget på 43 procent

11. marts 2009 af Jan Lang - BilBasen

Bilsalget faldt i februar måned sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed fortsætter den udvikling, som har påvirket bilsalget siden den finansielle krise holdt sit indtog i efteråret. Sammenlignet med februar 2008 blev salget af personbiler reduceret med 43 procent, mens varebilerne gik tilbage med 60 procent.

”Bilsalget er fortsat presset af den økonomiske krise. Vi oplever stilstand i markedet, og det er fortsat tydeligt, at krisen har gjort køberne meget afventende. Udviklingen er meget kritisk for hele branchen, og koster ligeledes staten meget store summer i tabt provenu fra registreringsafgiften” udtaler Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

”Der er fortsat købere i markedet ligesom langt de fleste danskere fortsat har et stort transportbehov, men krisen afholder mange fra at købe en ny bil og det har ført til det dramatiske fald vi oplever i disse måneder. Et svigtende bilsalg er ikke til fordel for nogen og derfor har vi i høj grad behov for politiske initiativer, som kan hjælpe branchen gennem denne helt særlige situation og sikre bevarelse af arbejdspladserne i branchen” siger Tejs Laustsen Jensen.

For Ford Fiesta var det dog en god måned, den nye generation bragede ind på første pladsen med et salg, der lå over 30 procent højere end nummer to.


Top 10 for personbiler, Feb. 2009  
 Mærke/model Antal
1 FORD FIESTA 458
2 VOLKSWAGEN GOLF 298
3 PEUGEOT 207 253
4 SKODA FABIA 250
5 TOYOTA AVENSIS 226
6 CITROEN C1 213
7 TOYOTA AYGO 199
8 HYUNDAI I10 175
9 PEUGEOT 107 173
10 KIA PICANTO 150

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...