Bil Magasinet Citroën DS3 e-tense
© Bil Magasinet

Ny undersøgelse: Så mange danskere vil skifte til elbil

YouGov har foretaget en undersøgelse for udlejningsfirmaet Avis, der konkluderer, at en tredjedel af alle danskere vil skifte til elbil, næste gang de køber bil.

19. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Hver tredje dansker vil have en elbil

En undersøgelse, som YouGov har foretaget, konkluderer, at én af tre danskere vil købe en elbil, næste gang de vælger bil. Undersøgelsen er foretaget for biludlejningsfirmaet Avis, som vil bruge resultatet til bedre at tilrettelægge deres udvalg af biler, så det bedre imødekommer efterspørgslen.

“Det er en klar tendens, at flere interesserer sig for elbiler – det mærker vi i form af større efterspørgsel fra kunderne både online og hos vores lokale stationer. Samtidig er det tydeligt, at flere fortsat er usikre på, om en ren elbil dækker deres behov og kørselsmønstre. Helt konkret kommer det til udtryk i kunder, som henvender sig for at leje eller minilease en elbil i en kortere periode for at prøve det af, inden de træffer en endelig beslutning om at købe eller ej,” siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark.

Har man en finger på pulsen i det danske bilmarked, så kommer undersøgelsens resultat ikke som nogen overraskelse. Det er nemlig ikke mange måneder siden, at De Danske Bilimportører frigav en statistik, der viste en lignende tendens: I april måned var omkring 25% af alle nye biler solgte også opladelige. Helt præcist var der i blandt de 25% omkring 1.000 nye elbilsejere og 2.800 nyebagte ejere af plugin-hybrider.

Bil Magasinet BMW iX3
© Bil Magasinet

Flest i København

Unge var specielt glade for tanken om elbiler i YouGovs undersøgelse. I alderen 18-29 svarede 35%, at de i en hvis grad kunne se dem selv køre en elbil inden for fem år.

Undersøgelsen viste også, at det hovedsageligt var indbyggere i hovedstadsområdet, der foretrak de elektriske biler. I tættere bebyggede områder fungerer elbiler også bedst, eftersom elbilers rækkevidde fungerer modsat fossilbilers: Ved byens lave hastigheder har elmotoren, der ikke er afhængig af omdrejninger for at præstere, langt mere gunstige forhold, og kører således længere på en opladning end på motorvejen.

En anden forklaring på tendensen er ifølge Andrew Smith de elbilsvenlige indgreb, der foretages i hovedstaden.

“At elbilen er særligt populær i København skyldes formentlig tiltag som gratis parkering, forbedret infrastruktur herunder flere ladestationer og en generel øget opmærksomhed på den grønne omstilling i byen. Hos Avis Danmark tilsmiler vi den udvikling, og vi arbejder selv hårdt på at imødekomme de grønne behov og kigger løbende på, hvordan vi kan udvide vores grønne flåde,” forklarer Andrew Smith.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...