© Getty

Ny P-regel træder i kraft på søndag - undgå at få en p-afgift

1. maj træder en ny p-regel i kraft, der kan berøre mange, når de parkerer derhjemme. Se her, hvad den nye regel indebærer.

28. april 2022 af Patrick Boje Jensen

Nemt at undgå

Fra på søndag den 1 maj skal du være varsom med at placere bilens hjul i rabatten, når du parkerer. Det kan nemlig udløse en parkeringsafgift, hvis du parkerer delvist i rabatten, fx i et villakvarter.

Det skriver FDM.

"Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder fra og med første maj nu også i skillerabatten. Det er vigtigt at have den nye regel in mente, hvis du vil undgå en parkeringsafgift," advarer Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Hvad er en skillerabat?

En skillerabat er en stribe, der adskiller forskellige typer færdsel, fx mellem en cykelsti og en vejbane, og ses fx meget ofte i villakvarterer eller tæt bebyggede områder, så pas på, når du skal til moster Odas fødselsdag på søndag.

Det nye forbud gælder da også kun i byzoner. Udenfor byzoner må du gerne parkere delvist i rabatten, men ikke hele bilen. Det gælder også kun skillerabatter. I yderrabatter, altså en rabat hvor der ikke er fortov, cykelsti eller vej til højre for, må du stadig gerne parkere med bilen delvist i rabatten.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...