Hvis du reserverer en elbil i forbindelse med køb af togbillet til Aarhus, kan du leje bilen i en time for 100 kr.

© Green Mobility

Ny ordning: Book en elbil og få den leveret når du stiger af toget

Pointen ved et nyt tilbud er, at man kan arbejde i toget uden at bekymre sig om transport videre rundt i Aarhus, når man ankommer til banegården

15. april 2022 af Steen Bachmann

Delebilstjenesten GreenMobility udlejer elbiler i København og Aarhus på minut-, time- eller døgnbasis.

Bilerne findes, bookes og betales via en app, der også fungerer som nøgle til bilerne. 

Erhvervslivet efterspørger bæredygtig end-to-end transport for medarbejdere. Derfor har DSB og GreenMobility nu indgået et samarbejde, så DSBs erhvervskunder kan bestille en elbil leveret direkte til Aarhus Hovedbanegård, som står klar når de ankommer med toget. 

Der er i øjeblikket 150 eldelebiler med i ordningen.

"Virksomheder undgår udgifter til taxature og kørselsgodtgørelse og pendlere kan nu i DSBs system vælge en kombination af tog og elbil til slutdestinationen og videre til andre møder. Det er ret praktisk at have en elbil stående klar, når man ankommer med tog til en dag med flere møder i Aarhus,” siger Thomas Heltborg, topchef i danske GreenMobility.

Skal skabe mindre trængsel

Hvad er potentialet i samarbejdet mellem offentlig og privat trafik?

“Verden har brug for, at færrest mulige biler transporterer flest mulige mennesker. Med partnerskaber som dette sparer vi som samfund råstoffer og ressourcer, skaber renere byer med mindre trængsel og udnytter offentlig transport og private biler delebiler. Sammen med DSB gør vi det nu nemmere at kombinere el-delebiler og offentlig transport."

Hvilke fordele får pendlere og virksomheder?

"For mange pendlere og virksomheder er det attraktivt at undgå ansvarsforsikring, vægtafgift, parkeringsproblemer og endda få strøm og bilens vedligehold inkluderet i prisen på lejen af en elektrisk delebil. Man kan arbejde i toget og skal ikke bekymre sig om transport videre ud og rundt i Aarhus, når man ankommer til stationen."

I har været i Aarhus i to år, men arbejder først nu sammen med DSB?

“Når store virksomheder som DSB indlemmer os i deres tilbud til danske pendlere så giver det os troen på at hele Danmark - og Europa for den sags skyld - kan blive bundet sammen med toge, busser og delebiler. DSB vil gerne tilbyde sine kunder et grønt end-to-end tilbud, og har jo nok skulle se os lidt an, hvilket er helt fair.”

Er Danmark reelt en europæisk frontrunner i grønne løsninger?

“Historisk har vi understøttet cykelkultur og vindenergi, og har været med til at sætte en international standard for grøn mobilitet. I dag er hele 12 pct. af arealet i de store danske byer optaget af parkerede biler — for at nå vores klimamål bør el-delebiler derfor i langt højere grad integreres i vores urbane transportløsninger.”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...