Ny hårdkogt BMW M4 er lige om hjørnet

Synes du en BMW M4 GTS er en anelse for højtråbende, har BMW det perfekte kompromis til dig - den hedder M4 CS!

22. april 2017 af Mathias Brandt

BMW har nu præsenteret sin M4 CS (Coupé Sport), en ny specialudgave i BMW's populære M-program. BMW M4 CS yder 460 hk. og klemmer sig derved ind mellem den nuværende M4 Competition-package med 450 hk og den endnu vildere M4 GTS, der yder 500 hk.

Motoren i den nye CS, benytter ikke overraskende den samme 3-liters rækkesekser med biturbo. Vanen tro bliver alle 460 heste sendt ned til baghjulene, via BMW’s fremragende dobbeltkoblingsgearkasse (M-DCT). BMW har allerede aflivet rygterne om, at der kommer en manuelgearet version – det gør der ikke. Men takket været den lynhurtige M-DCT-gearkasse, klarer CS’eren 0-100 km/t på 3,9 sekunder.


Hvis du vælger en standard M4, er den begrænset til 250 km/t, men CS-versionen er fra starten af udstyret med M-kørepakken, hvor den elektroniske begrænsning er hævet til 280 km/t. Uden begrænser ville bilen køre over 300 km/t.    

M4 CS kommer standard med BMW's Adaptive M-undervogn, specialdesignede letmetalsfælge hvor BMW har monteret Michelin Pilot Sport Cup 2-dæk for optimalt greb.

Modsat GTS har M4 CS ikke nogen stor spoiler, der skriger på opmærksomhed. I stedet har den fået monteret en lille diskret kulfiber-spoiler på bagklappen, ligesom den også har en kulfiber-frontspoiler.   

BMW har allerede sat en tid på Nürburgring

Ifølge BMW har de allerede haft M4 CS en tur rundt på Nürburgring Nordschleife, hvor den skulle have sat en omgangstid på 7 minutter 38 sekunder. Til sammenligning er det 10 sekunder langsommere end den mere hårdkogte GTS.

Vi kender ikke den danske pris endnu, men i Tyskland kan den købes for 116.900 euro, eller hvad der svarer til ca. 870.000 kr. Det vil sige, at den rundt regnet vil komme til at koste 2,2 millioner kroner med dansk registeringsafgift. Vi ved, produktionen bliver begrænset, men BMW har endnu ikke løftet sløret for, hvor mange de vil producere.  

Måske er du interesseret i...