Ny forskning: 5 grunde til at danskerne ikke gider elbiler

En gruppe danskere forskere har undersøgt, hvorfor det er, der bliver solgt så få elbiler i Danmark, og det er der fem rigtig gode grunde til. Læs dem hér!

21. januar 2020 af Anders Richter

Forskere undersøger de danske elbiler

Sidste år blev der solgt over 225.000 biler i Danmark, og hvor mange af dem var elbiler, spørger du så? 2,4 pct. Det er den virkelighed, vi står i, og Danmark er ikke hurtige til at omstille sig fra at køre benzin og diesel til at skifte over til el. Det skriver Videnskab.dk i en ny artikel, hvor de har interviewet en stribe forskere, som har undersøgt, hvorfor danskerne er så langsomme til at tage denne "nye" teknologi til sig. 

Ifølge forskerne bag undersøgelsen, som du kan læse i sin fulde længde her, skulle man forvente, at der i Danmark blev solgt flere elbiler, end der gør. Efter en stribe interviews af forskellige danske bilejere og brugere har de bl.a. fundet fem grunde til, at danskerne ikke har lyst til at skifte over til den nye transportform.

5 grunde til, vi endnu ikke er klar til elbiler

I følge forskerne er bl.a. disse fem grunde væsentlige, når det kommer til at finde svaret på, hvorfor der bliver solgt så få elbiler i Danmark, som der gør. Grundene er følgende:

  1. Elbiler er for dyre
  2. Usikkerhed om gensalgspris
  3. Usikkerhed om skatter og afgifter
  4. Usikkerhed om den ny teknologi
  5. Mangel på opladere i storbyen

Spørgsmålet er, om du kan nikke genkendende til disse grunde, som i følge forskerne er medvirkende til, at elbiler er knap så udbredte i Danmark endnu. Hvis du gerne vil læse mere om de enkelte punkter, så hop videre til artiklen på Videnskab.dk eller dyk direkte ned i forskningsstudiet, hvis du er klar til at nørde igennem. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...