© Getty images

Ny dansk undersøgelse: Disse trafikanter er de værste i trafikken

En ny dansk undersøgelse slår fast, hvem der er de værste trafikanter. Hele 46 pct. af de adspurgte peger på en bestemt gruppe trafikanter - her på Bil Magasinet kunne vi ikke være mere enige.

24. oktober 2018 af Mathias Brandt

Cykelister der i værste i trafikken

Danskerne har talt. Cyklister løber – i øvrigt med stor afstand til de øvrige i trafikken - med titlen som Danmarks værste trafikanter. Det viser den årlige bilundersøgelse blandt 2.000 danskere. Knallertkørere og taxachauffører er heller ikke særlig populære i undersøgelsen, mens lastbilchaufførerne får et tiltrængt klap på skulderen som de mest lovlydige i trafikken.

Vi kender det nok alle sammen – måske endda fra os selv. Cyklister, der lige smutter med over et fodgængerfelt, kører mod ensretningen eller glemmer lys på cyklen. 

Det er adfærd, som sætter spor hos de øvrige trafikanter, uanset om de sidder bag rattet i bilen, er fodgængere eller selv sidder på en jernhest. Undersøgelsen er foretaget af Mercedes-Benz Danmark, og her har hele 46 pct. af danskerne peget på cyklisterne, når de skulle vurdere, hvilken gruppe trafikanter, som er dårligst til at overholde færdselsreglerne.

”Danmark er en stor cykelnation, hvilket jo er positivt og har en masse åbenlyse fordele, men det betyder naturligvis også, at mange af os hver dag på den ene eller anden måde møder cyklister i trafikken, som måske glemmer en regel eller to på deres vej. På den måde kan alene antallet af cyklister – specielt i de større byer – være forklaringen på resultatet. Men det nytter ikke bare at pege fingre af en enkelt gruppe trafikanter. Vi skal alle sammen - hårde som bløde trafikanter - blive bedre til at opføre os ordentligt i trafikken,” siger PR- og kommunikationschef hos Mercedes-Benz Danmark, David Engstrøm.

Taxachaufførerne er heller ikke populære

Knallertkørere og taxachauffører følger efter cyklisterne, som de trafikanter, danskerne mener, opfører sig mindst lovlydigt i trafikken. Specielt i Nordjylland har knallertkørere et dårligt ry, mens taxachaufførerne i Hovedstaden og Region Sjælland skoses for ikke at overholde færdselsloven.

I den anden ende af skalaen bliver både almindelige bilister og ikke mindst lastbilchauffører opfattet som dem, der er bedst til at overholde færdselsreglerne. Netop lastbilchaufførerne har tidligere været udskældte, men undersøgelsens resultater viser, at danskerne over en bred kam i dag opfatter dem som de bedste og mest lovlydige i trafikken.

Om undersøgelsen
Mercedes-Benz har fået gennemført en befolkningsundersøgelse for at undersøge danskernes holdning til trafik og biler. Undersøgelsen baserer sig på 2009 webinterviews af 18-75-årige danskere indsamlet via Userneeds Danmarkspanel i perioden 1. - 12. juni 2018. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse. Fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.