lancia kommer tilbage ikke ypsilon 2021
Lancia Ypsilon

Er en supermini bygget på Fiat Panda-platformen.

Ny bilgigant vil have Lancia på benene igen

Tidligere sidste år besluttede PSA og FCA at slå sig sammen til 'Stellantis'. Efter en rutsjebane af nyheder kan koncernen nu bekræfte, at Lancia skal have en ny model i 2024.

11. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Lancia skal genopstå

Egentlig er det ikke korrekt, at kalde Lancia for genopståen: De har nemlig slet ikke været døde. I 2011 udkom mærkets nu eneste bil, Ypsilon, der stadigvæk sælges i dag. Eller, det skal sige, i dag sælges de slet ikke i Danmark, og det har været tilfældet de seneste par år.

Men selvom alting pegede på, at Lancia nok snart ville få en kugle for panden, har lykken vendt: Stellantis, som er den superkoncern, der udsprang af samarbejdet mellem Peugeots PSA og Fiats FCA, vil have Alfa Romeo, DS og Lancia til at samarbejde om nye biler fremover. 

lancia kommer tilbage ikke ypsilon 2021
© DS

Okay, men.. Hvordan vil de gøre det?

Der er mange grunde til at være skeptisk overfor det ærkeitalienske mærkes genfødsel: Stellantis er så internationalt som noget kan blive, og med mærker i USA, England, Frankrig og Tyskland, kan Lancias status som en ærkeitaliensk producent måske stå for skud. Men ignorerer vi den indre purist, så er der mange spændende scenarier i horisonten:

Den splinternye DS4 viser både nydeligt design og imponerende teknologi, der også kunne bruges i en ny Lancia-model. En anden oplagt mulighed er at gøre brug af Giorgio-platformen, på hvilken kun tre biler er bygget siden dens lancering i 2016.

Under alle omstændigheder har DS' produktdirektør udtalt, at alle Stellantis' luksusmærker vil dele teknik. Det ville placere luksusmærkerne i en anden liga, der efter sigende skal blotlægge en forskel mellem for eksempel DS og Citroën.

lancia kommer tilbage ikke ypsilon 2021
© Alfa Romeo

Hvordan kan du forestille dig, at Lancia vil komme tilbage? Laver de fornuftige men luksuriøse personbiler, som Ypsilon? Eller laver de måske udelukkende sportsvogne, som de to coupéer Alfa Romeo lovede til 2022? Giv os din mening på Facebook!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...