Nürburgring er blevet en legende fattigere: Ringens dronning Sabine Schmitz er død

Hun var den ukronede dronning af Nürburgring. Nu er hun ikke længere i blandt os, og vi må nøjes med at mindes verdens hurtigste taxachauffør, der med sine godt 30.000 omgange i Det Grønne Helvede kørte sig direkte ind i hjerterne på mange racertosser.

17. marts 2021 af Emma Steensen

Sabine Schmitz var indbegrebet af cool. Hendes kørestil var aggressiv, velovervejet og rutineret på et niveau som sjældent ses. Især ikke på de forræderiske og snoede veje på den intimiderende racerbane Nürburgring, som hun beherskede til perfektion. 

Der var ikke meget slinger i valsen for Sabine, der startede sin racekarriere som helt ung og endte med at vinde det udfordrende 24 timers løb på netop Nürburgring to år i træk i 1996 og 1997. 

Herefter forsatte hun sit kærlighedsforhold til banen, som mange frygter, ved at køre de berygtede Ring-taxi, hvor man, hvis man turde, kunne købe sig en tur rundt på banen sammen med Sabine Schmitz. 

Endnu mere bemærket gjorde Sabine Schmitz sig, da hun udfordrede Jeremy Clarkson i Top Gear tilbage i 2004 og endte med næsten at køre fra ham, mens han kørte i en Jaguar S-type. Hagen ved det kapløb var, at Sabine kørte i en Ford Transit og endte med en tid kun 13 sekunder fra Jeremys. 

Sabine Schmitz blev ramt af en aggressiv og vedholdende kræftform tilbage i 2017 og har siden da kæmpet mod sygdommen, men uden held. Hun er nu sovet stille ind og har efterladt et stort tomrum hos alle der kendte til hende. 

© @nurburgring // Twitter

For mig, som ung, motorsportspassioneret kvinde, har Sabine Schmitz betydet inspiration, motivation og troen på, at jeg, som kvinde, også havde mulighed for at, lære hvordan man kører stærkt på en racerbane. Hun var af den slags, som man ikke har betænkeligheder ved at se op til. Hun var med andre ord nem at holde af, selv hvis man kun kendte hende for hendes TV-optrædener og hendes fandenivoldske fart på Ringen. 

Hun levede et utroligt og passioneret liv med biler, race og Nürburgring som omdrejningspunkt og det virker usandsynligt, at hun af alle mennesker skulle tabe til kræften i så ung en alder. Ikke desto mindre er vi alle blevet en stor personlighed fattigere og de hinsides racerbaner en dygtig racerkører rigere.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...