Nu vil din bil genkende dig

Land Rover udvikler system, så din bil genkender dig

14. juli 2014 af Bil Magasinet

Land Rover arbejder på at udvikle et system, der lader bilen genkende føreren via dennes smartphone. Smart Assistant’-teknologien genkender dig inden bildøren bliver åbnet, vil bilen vil have tilpasset rat, sæde, spejle og kabinens temperatur til dine personlige præferencer.

Og skulle det være tirsdag, så vil bilen også kunne minde om juniors idrætstime via sms, inden du går ud til bilen. Derudover vil bilen kunne genkende dine faste medpassagerer og automatisk aktivere de individuelle indstillinger for klimaanlægget og det indbyggede infotainment-system. Og så tilpasser den nye aktive fartpilot (Auto Adaptive Cruise Control) sig automatisk til din kørestil, for eksempel hvor hårdt du plejer at accelere.

”Vi har ønsket at løfte det hele til et højere niveau, og vores nye læringsalgoritme, der gør teknologien ekstremt lærenem, betyder, at den information bilen henter fra blandt andet din kalender, smartphone og dine rutiner vil give en helt igennem personaliseret køreoplevelse og sætte nye standarder for køreglæden, ” siger Wolfgang Epple, direktør for udvikling og teknologi hos Jaguar Land Rover.

Med den nye teknologi vil fremtidens Jaguar og Land Rover også kunne tilbyde dig at foretage et bestemt opkald, hvis det er en del af den daglige rutine, så du ikke selv skal sidde og scrolle igennem kontaktlisten. Og er du ved at komme for sent til en aftale, vil den lærenemme teknologi også tilbyde at sende den nødvendige mail eller foretage det påkrævede opkald.

Land Rover præsenterer ny motorserie

Ingenium, som er navngivet efter det latinske ord for motor, er en ny serie af turbo-letvægtsmotorer, der som de første er både designet, udviklet og bygget in-house hos Jaguar Land Rover i England.

Motorerne er udviklet til både diesel og benzin og med en reduceret vægt på op imod 80 kg sammenlignet med de nuværende motorer. Et nyt todelt kølesystem det muligt at opvarme både motoren og kabinen hurtigere og kombineret med en elektronisk stempelkøling vil det nedbringe bilernes samlede CO2-udslip.

Ingenium, der skal ligge i alle fremtidige modeller fra Jaguar og Land Rover, får sin markedsdebut næste sommer i den kommende BMW 3-serie konkurrent, Jaguar XE.

Måske er du interesseret i...