sennheiser 3d-lyd
© Sennheiser

Nu kan man skabe 3D-lyd i bilen uden højttalere

Ny teknik bruger overfladerne i kabinen til at skabe lyd uden højttalere. Pointen er at reducere vægt og skabe mere plads

9. januar 2020 af Steen Bachmann


Lyd- og højttalerspecialisten Sennheiser præsenterer en ny måde at skabe lyd i bilen. Det sker på den store CES-elektronikmesse i Las Vegas, hvor der er verdenspremiere på et nyt lydsystem til bilindustrien, som er udviklet i samarbejde med Continental.

Systemet integrerer Sennheisers 3D-lydteknologi med Continentals lydsystem og skaber et lydsystem helt uden højtalere. Det omslutter passagerer og skal kunne give et både detaljeret og levende lydbillede. 

Til sammenligning med konventionelle lydsystemer reducerer systemet bilens vægt og pladsbrug med op til 90 pct., hvilket også gør det ideelt til elbiler, hvor især vægten er uhyre vigtig. 

sennheiser 3d-lyd

Continental og Sennheiser præsenterede deres nye lydsystem på CES 2020 tidligere denne uge, hvor besøgende kunne opleve, hvordan det fungerer.

© Sennheiser

Omdanner bilen til et instrument

Det nye lydsystem omdanner bilens interiør til en stor højtaler, hvor man gør brug af overfladevibrationer til at skabe lyd - ligesom klassiske strengeinstrumenter som fx en violin. Resultatet skal være en oplevelse som at sidde i en koncertsal omgivet af lyd.

"Vi er glade for at bruge vores lydekspertise og tilføje AMBEO Mobility-softwaren til det banebrydende Ac2ated Sound-system fra Continental. Ved at integrere AMBEO Mobility-softwaren til lydsystemet, kalibrerer og finjusterer vi lydkvaliteten for at levere en fuldstændig omsluttende og ægte lydoplevelse, som åbner op for nye lydperspektiver og realiteter," forklarer Dr. Andreas Sennheiser, co-CEO i Sennheiser.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...