Ionity

Nu kan du lade din elbil op vildt billigt – men kun hvis det er en Mercedes...

Ladenetværket Ionity har netop skruet op for sine priser på strøm til elbilen, men nu ryger de ned igen, så længe du har en stjerne på kølerhjelmen.

12. februar 2020 af Christian Birkekvist

For ejere af Mercedes-elbiler, er der en fed bonus i vente. Mercedes tilbyder nu billig ladning i Ionity’s netværk. Kun 2,20 kr. pr. kWh skal det fremover koste, hvilket er markant mindre end 6,20 kr. pr. kWh det normalt koster, hvis du ikke har noget abonnement på Ionity. Det betyder, at du kan lade det 80 kWh store batteri i en EQC for 176 kr. mod en normalpris på 496 kr. 

Fik du forresten læst om vores tur til Berlin i netop en Mercedes EQC? 

For Mercedes-ejere indgår medlemskabet til Ionity-netværket kvit og frit det første år. Man bruger tjenesten “Mercedes me Charge”, hvor man betaler for sit forbrug. Mercedes-kunder kan også bruge tjenesten ved ladestandere fra andre udbydere - det ender på samme faktura.

Er du interesseret i flere nyheder om elbiler, så husk at tegne et abonnement på Bil Magasinet ved at følge linket hér!

Mercedes anslår, at deres tjeneste virker på omkring 90 pct. af alle ladestanderne i Danmark. Med “Mercedes me Charge” kan bilen identificere sig selv for ladestanderen. Konceptet er nyt, og målet er, at 80 pct. af alle ladestandere i EU skal være tilgængelige via tjenesten.

INFO: Audi Danmark præciserer overfor Bil Magasinet, at du også kan få en lavere pris pr. kWh hos Ionity, hvis du har en Audi. I så fald betaler du 2,40 kr. pr. kWh. Så altså lidt mere, end hvis du kører Mercedes.

Ionity

400 ladestandere i løbet af 2020

Med en ladehastighed på 110 kW, kan en EQC lades fra 10-80 pct. på 40 minutter via Ionity’s ladenetværk. Det lynladernetværket folder sig lige nu ud over Europa. 

Foreløbigt er der seks aktive Ionity-stationer i Danmark og 208 aktive stationer i Europa. Men ambitionerne er høje hos Ionity, der sigter efter at nå 400 ladestationer i Europa i løbet af 2020. Spørgsmålet er så, om der er nogen, som er interesserede i at lade fra dem, når en kWh koster 6,20 kr. Det kan potentielt gå hen og blive en dyr fornøjelse.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...