dodge challenger charger tyveri sikring 3 hestekræfter hk
© Dodge

Nu kan du få din Dodge Challenger med... 3 hk?

Ja, du hørte rigtigt. Dodge vil nu give ejerne af Dodge Charger og Challenger muligheden for at begrænse motoren til kun 3 hk.

30. marts 2021 af Emma Steensen

Smart tyverisikring

Selvom det lyder helt skørt, er årsagen ganske enkel. Ejerne er simpelthen trætte af at få stjålet deres dyre muskelbiler i tide og utide. Derfor kommer Dodge nu med en opdatering af motorstyringen, der kræver, at man indtaster en 4-cifret kode før man kan få lov til at give den gas. 

Hvis man indtaster den forkerte kode, ja så begrænses motoren til 3 sølle heste og tyveknægtene kommer formentlig ikke langt før lovens lange arm får fat i nakken af dem.  

© Dodge

Populære tyvekoster

Selvom de hårde biler fra Dodge ikke fylder mest i gadebilledet, fylder de til gengæld en hel del i statistikken over stjålne biler i USA. Det er blandt andet en af grundende til at Dodge har valgt at lægge den sikkerhedsforanstaltning ned over sine Chargers og Challengers. 

Dodge vil nemlig gerne udstråle, at de tager ejernes frustrationer over manglende biler i indkørslen seriøst. Om det store antal tyverier af Dodge muskelbiler har noget at gøre med, at de i forvejen er lette at stjæle, melder historien dog ikke noget om. 

© Dodge

Begrænsede omdrejninger

Måden Dodge vil komme alle de omtalte tyverier til livs er som sagt ved kun at give tyven 3 hestekræfter at gøre godt med når flugten skal tages. Det gøres ved at begrænse motorens omdrejninger til kun 675 pr. minut. 

Tyven skal altså forstå at udnytte de begrænsede kræfter, hvis han vil nå længere end ud af indkørslen. Især bilernes vægt taget i betragtning. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...