Hennessey Venom F5 supercar 2020


© Hennessey

Nu kan du få 1.842 hk i en amerikanerbil til gadebrug

Med navn efter en tornado OG slange-gift på én gang, er Hennessey Venom en amerikanerbil med de mest absurde data, du kan forestille dig

18. december 2020 af Frederik Hauschildt

Hyperbil i åndssvage størrelser

Hennessey Venom er navngivet efter den gift, som en slange udgyder, i et skarpt blink med øjet til Shelby. F5-trimmet er så navngivet i den helt anden ende af skalaen: Fujita skalaen bruges til at fastsætte tornadoers styrke, og F5 er den farligste.

Det stemmer overens med bilens kraftoverskud og design. Venom F5 får nemlig 1.842 hk og ligner noget, der er taget ud af et computerspil. Bilens linjer er lange og bløde, og med centermotorisering, sommerfugledøre og aflange forlygter er der lagt op til en superbil, der kan slås med de helt store spillere.

Hennessey Venom F5 supercar 2020
© Hennessey

Glædeligt gensyn

Det er ikke første gang, Venom F5 toner frem på din skærm. Hvis du har fulgt Bil Magasinet længe nok, vil du huske bilen fra 2017, hvor den blev præsenteret i gul, og med lidt mere aero-gejl, end den, der står foran os nu.

Dengang havde bilen også en større motor i kraft af en 7,4-liters V8 biturbobenziner mod den nuværende, Hennessey-producerede 6,6-liters V8 biturbobenziner. 

Den gamle motor regnede kun med at ramme 1.600 hk. Den nye er altså 242 hk foran med sine 1.842 hk. Hennessey kalder motoren for 'Fury', og vi forstår udmærket hvorfor.

Hennessey Venom F5 supercar 2020
© Hennessey

SSC, vent dig!

Monoque og paneler er lavet udelukkende i kulfiber og giver V8-monstret en egenvægt på ialt 1.360 kg. Det er 1,34 hk til hvert kg. Det er altså de mindst belastede hestekræfter, der nogensinde er lavet i en gadebil. Fra 0-100 tager under 3 sekunder, og skulle man være i tvivl, så er 0-200 km/t også hurtigt ordnet. 4,7 sekunder, og så kører du 200 af de ialt 500 km/t, der skulle være muligt.

Hennessey sigter efter en ny verdensrekord med Venom F5: Efter SSC Tuatara nåede en (tvivlsom?) gennemsnitshastighed på 508 km/t og dermed tog  verdensrekorden for produktionsbiler, vil Hennessey prøve at stikke den. Ifølge Hennessey er den teoretiske topfart, som gearingen tillader, 534 km/t.

Hennessey Venom F5 supercar 2020
© Hennessey

"Ved 500 i timen er du mere pilot end chauffør"

Hvad skal det betyde? Er Hennessey bygget op som et fly, ligesom raketbilerne?

Ikke helt, men Hennessey siger, at de efterligner et jagerfly i deres interiør. Med den lange, runde forrude, kontakterne, der er brugt i centerkonsollen og rattet, er der måske merit bag alligevel.

Desuden er der skålsæder lavet i kulfiber og interiøret er sparsommeligt dækket med en form for ruskind.

Hennessey Venom F5 supercar 2020


© Hennessey

Er det en produktionsbil?

Hennessey siger, at Venom F5 er en produktionsbil. Sandt nok, bilen skal serieproduceres, og kan købes til en pris af 13 mio. kr. før afgift. Med tommelfingerregelen om bilafgifter, kan vi altså forvente en pris på godt op mod 40 mio. kr.

Kan du alligevel se dig selv bag rattet af din egen Hennessey Venom F5, skal du måske skynde dig: Hennessey producerer nemlig kun 24 eksemplarer af hyperbilen, og det er til hele verdens deling.

Hennessey Venom F5 supercar 2020
© Hennessey

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...