© bilmagasinet.dk

Nu er dieselbiler billigst

Kører du 20.000 km om året i en Peugeot 308, sparer du over 20.000 kr. på dieseludgaven

2. juni 2009 af Jan Lang - BilBasen

Med en prisforskel på over halvanden krone i dieselprisens favør er det blevet endnu mere attraktivt at købe dieselbil.

En beregning som BilBasen har lavet, viser at skæringspunktet for antallet af kørte kilometre er faldet markant siden nytår, hvor brændstofpriserne var tættere på hinanden. Samtidig er dieselbilerne hos en række importører blevet markant billigere. Peugeot er et godt eksempel. Med udgangspunkt i en Peugeot 308 1,6 HDI 5d til 222.990 kroner set i forhold til en Peugeot 308 1,4 5d til 225.990 kroner, så er dieselbilen klart det bedste køb.

Med et årligt kørselspensum på 20.000 kroner, så sparer en bilkøber 21.000 kroner om året, hvis han ejer bilen i fire år. Det er der primært besparelsen på brændstofbudgettet og afskrivningen.

Man kan dog ikke være sikker på, at dieselprisen forbliver så fordelagtig som den er i øjeblikket. Priserne på brændstof er præget af store sæsonudsving, og i øjeblikket er der stor efterspørgsel efter benzin, mens der er store lagre af dieselbrændstof, oplyser OK Benzin.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.