Nissan genopliver ikonisk racer-look

En moderne Nissan-racerbil får samme look og design som en af fortidens mest ikoniske racerbiler – se bilen i artiklen.

6. september 2017 af Frederik T. Frey

Hvis du nogensinde har spillet Playstation-spillet, Gran Turismo, eller bare generelt fulgte meget med i japansk motorsport i starten af 1990'erne, så husker du uden tvivl den lynhurtige Nissan (Skyline) GT-R i R32-generation med den flotte blå lak og de hvide Calsonic-sponsorater.

Nissan Skyline GTR R32 Calsonic race blå forfra

Nissan GT-R R32 med Calsonic-klistermærkerne blev mester i den japanske JTCC-serie i både 1990 og 1993.

Bilen debuterede i 1990-sæsonen af det japanske mesterskab for standardvogne homologeret under Gruppe A-reglementet, JTCC. Den kørte til og med slutningen af sæsonen i 1993.

Undervejs blev det til i alt 15 løbssejre samt JTCC-mesterskabstitlen i både 1990 og 1993. Det er bl.a. nogle af de præstationer, der ligger til grund for, at netop dén GT-R er blevet så ikonisk med sit tidstypiske look. 

Nissan Skyline GTR R32 Calsonic hjul blå

Den oprindelige Nissan GT-R R32 får spændt sin center lock-hjulmøtrik.

Ny bil – retro look


Nissan har nu besluttet, at det er tid til at bringe det gamle Calsonic-look tilbage – denne gang naturligvis på en ny og moderne racerbil.

Bilen der er tale om, er en Nissan Altima, som skal køres af racerkøreren Michael Caruso i det australske langdistance-racerløb, Wilson Security Sandown 500 d. 15-17. september. Senere skal den, efter planen, også deltage i andre løb ifm. Supercars-serien. Bl.a. Super Cheap Auto Bathurst 1000 og Vodafone Gold Coast 600 – begge løb afvikles i oktober.


Faktisk kører en moderne Nissan GT-R også med Calsonic-sponsorering i GT500-serien.

Nissan Altima Skyline R32 GTR Calsonic Michael Caruso

Racerkører Michael Caruso med den "gamle" R32 GT-R Calsonic og sin nye Altima Calsonic.

Er du mere interesseret i at opleve den oprindelige Calsonic-Nissan, skal du et smut til Japan. GT-R R32 Calsonic-racerbilen står udstillet på Nissan Heritage Museum ikke så langt fra byen Yokohama.

Se video af begge Calsonic-racerbiler herunder:

Måske er du interesseret i...