NIO ES8 full-size SUV
NIO ES8

kan køre op til 580 km på en opladning, der enten tager 30 minutter med hurtiglader eller 3 minutter med batteriskifte.

© NIO

Denne elbil går fra tomt til fuldt batteri på 3 minutter

Norge er det globale Mekka for elbiler, og nu søger endnu et kinesisk elbilmærke at søsætte deres nye koncept i Europa her. Mød Nio.

10. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Mød Nio

I december sidste år landede det kinesiske elbilmærke Xpeng med 300 eksemplarer af deres elbil i Norge. Bilerne udmærker sig først og fremmest ved, at de var både billige og relativt veludstyrede.

Men endnu et kinesisk elbilmærke har et endnu mere opmærksomhedskrævende koncept under opsejling. Nio hedder mærket, der vil bruge pitstop med batteriombytning for at effektivisere ladestop. Hvis det lyder bekendt, så har du en skarp hukommelse: Vi så nemlig et lignende koncept i 2013, hvor firmaet ved navn Better Place, der var støttet af Renault, blev erklæret konkurs.

Fælles for begge koncepter er, at de tager udgangspunkt i omskiftelige batterier og oprettelsen af små, automatiserede værksteder, hvor et tomt batteri hurtigt kan skiftes til et opladt.

Tilbud fra nyt bilmærke: Køb en elbil og få batteriet via leasing

Videoen nedenfor illustrerer et batteriskifte med Nio's system.

Nio lander i Norge

Konceptet har allerede fået medvind i Kina, hvor elbilmærket markedsfører fire-fem forskellige modeller. Efter en pressekonference, som blev afholdt den 6. maj i Norge, kan Nio også meddele, at kursen mod den norske kyst er lagt: Nio vil åbne et showroom på Karl Johans Gate i Oslo i tredje kvartal af 2021.

Med den følger også mærkets første model i Europa, ES8, som er en SUV i størrelsesklasse med Toyota Land Cruiser. I 2022 vil fremvisningslokaler i Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand oprettes. ET7, som er en sedan i Passat-størrelse, vil også introduceres i 2022, sammen med et netværk af fire såkaldte NIO Power Swap Stations, der kan ombytte batterier.

Nio har også planer om at oprette deres eget ladenetværk i Norge og på sigt resten af Europa.

Ja, men kommer det til Danmark?

I første omgang melder beskeden ingenting om Danmark specifikt. Men ifølge Nio's grundlægger og nuværende CEO, William Li, er mærket målrettet på en global udvidelse:

"Fra dets grundlæggelse har NIO's vision været et globalt brand med produkter og tjenester i høj kvalitet til verdens brugere. Norge er et bæredygtigt og innovativt land, og det passer godt med vores vision," sagde William Li i en pressemeddelelse.

NIO Service Station render in Norway
NIO Service Center

skal først ligge på Karl Johans Gate i Oslo.

© NIO

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...