@Copenhagen Historic Grand Prix

Youngtimere løs i Københavns gader

Årets helt store motorsportsbegivenhed på den sjællandske side af broen er Copenhagen Historic Grand Prix, der afvikles for 21. gang i år, denne gang med en ny klasse.

18. marts 2022 af Emma Steensen

Årets store motorsportsfest

Denne gang bringer holdet bag Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP) en helt nye klasse på banen. Det drejer sig om Youngtimer-klassen, der for første gang slippes løs på den københavnske asfalt. Banen, der bygges omkring Bellahøj, har samme udformning som den plejer, med sine 2,4 km og berygtede betonvægge, der omkredser hele bybanen.

Udover Youngtimere lægger CHGP også asfalt til en lang række af andre motorsportsklasser, som nu dækker et imponerende stort udsnit af motorsportshistorie. Lige fra Formula Junior til TCR Denmark, som er topmoderne racerbiler, og en bred vifte af historiske racere ind i mellem.

@Racelens.dk

Hvad er en Youngtimer?

Kravet for at deltage i Youngtimer-klassen er blot, at bilen er ældre end 2002, men udtrykket bruges som regel om biler fra 1980'erne, 90'erne og de tidlige 00'er, så klassen dækker over et væld af fede racerbiler som BMW M3, Porsche 944, Audi A3 Turbo, Toyota Supra med flere.

Afdelingen, der afvikles ved CHGP i år, tæller dog ikke til det danske mesterskab i klassen, men heldigvis plejer gutterne ikke at slække på vindergenet, når først hjelmene kommer på og det grønne flag falder. Hvilken af vores favorit youngtimere, der først når det ternede flag og kommer over målstregen som den første vinder af Yountimerklassen ved Copenhagen Historic Grand Prix, glæder vi os vist alle sammen til at se.

@Racelens.dk

Skal du også med?

Hvis du også er blevet lun på tanken om at bruge sommeren på at savle over noget fantastisk ræs med toptunede klassikere, så løber Copenhagen Historic Grand Prix af stablen den første weekend i august d. 5.-7. Billetter kan købes lige her på www.chgp.dk og der er allerede nu lagt i ovnen til noget benhårdt racerløb og flotte biler. 

@Racelens.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...