© PORSCHE MOTORSPORT

VILDT gennembrud: Ung dansker får drømmekontrakt!

Den danske racerkører Bastian Buus har nået en stor milepæl ved at sikre sig en eftertragtet kontrakt hos Porsche Motorsports udvilklingsprogram for unge kører. Det kan være første skridt mod stjernerne.

21. december 2022 af Jakob Illerup

Drømmejob!

Bastian Buus går muligvis stadig og niver sig selv i armen. For når man er en 19-årig racerkører fra Kolding, så bliver det ikke meget større end at blive optaget hos Porsche Motorsports ‘Junior Programme’.

I hvert fald hvis man som Bastian Buus kører race i GT-biler. Og det gør han rigtig godt. Faktisk så godt, at han gjorde rent bord i sin rookie-sæson i den benhårde Porsche Mobil 1 Supercup med otte ud af otte mulige sejre.

Den form tog han med sig ind i en tre dage lang 'shootout' på den spanske racerbane Jerez, hvor det skulle afgøre, hvem der blev Porsches næste juniorkører. Kørerene blev udsat for en række fysiske og mentale test og konkurrencer. Blandt 12 særligt udvalgte Porsche-kørere kom Bastian Buus som den eneste igennem nåleøjet. Danskeren var forståeligt i ekstase efter beskeden.

“Det er den bedste nyhed i min karriere indtil nu. For tre år siden kørte jeg stadig gokart, og nu er jeg på kontrakt med Porsche. Det er dét, som har været vores mål de seneste to sæsoner,” siger Bastian Buus i en pressemeddelelse.

© PORSCHE MOTORSPORT

Tættere på den ultimative drøm

Som juniorkører for Porsche følger en intens hverdag med fysisk og mental træning, coaching og PR-aktiviteter. Samtidig er Bastian Buus sikret endnu en sæson i Porsche Mobil 1 Supercup. Det har alt sammen til formål at forme danskeren til en fremtid hos Porsche.

“Det er en kæmpe mulighed for at skabe mig den karriere som professionel fabrikskører, som jeg altid har drømt om. Samtidig har dét at nå målet blot skabt et nyt mål. Porsche har valgt at investere en masse ressourcer i mig, og derfor er forventningerne blevet enorme. Nu gælder det ikke kun om at vinde løb, men også sikre mesterskaber, hvis jeg skal videre til næste trin og blive Porsches næste fabrikskører,” siger Bastian Buus.

Drømmen om at blive fabrikskører kommer ikke ud af ingenting. Mange af de optagne på Porsches 'Junior Programme' har nemlig skabt sig glorværdige karrierer, siden udviklingsprogrammet begyndte i 1997. Flere af dem har vundet Le Mans. Det gør sig også gældende for landsmanden Michael Christensen, der er vandt GTE Pro-klassen i 2018. Og så skal han køre Porsches nye prototype-racer i kongeklassen på Le Mans i 2023.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...