Peugeot 908 FAP HDi under testarbejde marts 2009
Peugeot 908 FAP HDi under testarbejde marts 2009© bilmagasinet.dk

Vil du være ekspert i motorsport?

Ny uddannelse i Århus vil skabe danske rådgivere til alt fra gokart til formel 1

30. april 2009 af Steen Bachmann

Erhvervsakademiet i Århus kalder uddannelsen for autoteknolog, og den kan føre til et job som teknisk rådgiver inden for motorsport - fra gokart til Formel 1. Autoteknologerne er i høj kurs i udlandet, og Dansk Automobil Sports Union er begejstret for den nye uddannelse.

Uddannelsen tager udgangspunkt i de avancerede teknologier, der bruges i udvikling og optimering af racerbiler på alle niveauer. Den uddannede autoteknolog bliver bindeleddet mellem racerkører, mekaniker, designer, sponsorer og de mange andre, der er involveret i at holde en racerbil toptunet.

"Autoteknologerne får kendskab til de hotteste teknologier i autobranchen og får ekspertise inden for digitalisering og datalogging af biler. Det er en uddannelse, der taler både til dem, der har mekanikerdrømme, dem der kan lide matematik og dem, der kan lide it," siger Nina Bredsdorff-Larsen, der er områdeleder ved Erhvervsakademi Århus.

Hos Dansk Automobil Sports Union siger sportschef Bo Baltzer Nielsen:

"Det er en branche i stærk vækst, og det er på høje tid, at også Danmark får en uddannelse inden for det her felt. Det vil komme til at hæve niveauet for dansk motorsport betragteligt, fordi vi hidtil har været nødt til at hente udenlandske eksperter hertil. Nu får vi mulighed for at uddanne eksperterne selv, og det bliver godt."

Selvom motorsporten forventer at kunne aftage alle de studerende, når de om godt to år står med eksamensbeviset i hånden, så vil nogle studerende formentlig foretrække at arbejde på et værksted eller inden for auto-produktion eller -innovation.

Autoteknologerne tjener godt, og efter sigende er de i flere europæiske lande lige så eftertragtede som racerkørerne selv. Uddannelsen udbydes kun på engelsk, idet de fleste efter endt uddannelse kommer til at arbejde i et engelsksproget miljø enten i Danmark eller i udlandet. De studerende har dog mulighed for at aflevere skriftlige opgaver på dansk.

 

Information og tilmelding, kontakt

Nina Bredsdorff-Larsen, områdeleder, Erhvervsakademi Århus, tlf.: 89 37 35 33 Bo Baltzer Nielsen, sportschef, Dansk Automobil Sports Union, tlf.: 28 26 37 01

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...