Michael Christensen Porsche Motorsport
Michael Christensen, Porsche Motorsport© Lars Krogsgaard

Verdensmester Michael Christensen stiller op som titelforsvarer på Silverstone

Opgaven er at komme på podiet i den nye Porsche 911 RSR, når Michael indleder sæsonen på den berømte racerbane nord for London

30. august 2019 af Bil Magasinet


Den forsvarende verdensmester i sportsvogns GT racing Michael Christensen indleder i weekenden sit titelforsvar, når den nye sæson i FIA WEC skydes igang med 4-timers løbet på Silverstone, England. 

Michael Christensen fortsætter som Porsche fabrikskører og deler igen bil med franske Kevin Estre, som han vandt VM sammen med i den såkaldte "Super Season", der inkluderede hele to Le Mans løb.

WEC-sæsonen har 8 afdelinger

Sæsonen i det kommende sportsvogns VM FIA WEC tæller 8 afdelinger og byder på ialt omkring 68 timers motorløb. I kalenderen indgår igen motorsportens store klassiker, 24-timers løbet på Le Mans, som finale på VM sæsonen ligesom WEC også kører på den udfordrende bane Sebring i Florida. 

I sidste sæson vandt Christensen/Estre på Le Mans (2018) samt i regnvejret på Fuji og sluttede på podiet yderligere fire gange på vej mod deres VM titel for kørere.

Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR© Michael Christensen Press


Michael Christensen og Kevin Estre stiller til start i LMGTE Pro klassen i en nyudviklet Porsche 911 RSR og får modstand fra Ferrari, der stiller med deres Ferrari 488 GTE Evo, samt Aston Martin der blandt andet har danskerne Nicki Thiim og Marco Sørensen som kørerbesætning i den ene af deres Aston Martin Vantage.

Michael: Det er reelt næsten en helt ny bil

"Det er rart at starte sæsonen som forsvarende verdensmester og selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at prøve og forsvare titlen" fortæller Michael Christensen fra Silverstone. 

"Selvom vores bil minder meget om sidste års Porsche, og udefra ikke har ændret sig i meget andet end bemalingen, så er det en næsten helt ny bil. Bilen er blevet optimeret på alle områder og vi har selvfølgelig store forventninger til den. Men når det er sagt, så er det en ny bil og vi ved, at det kan give problemer, men jeg tror, vi er godt forberedt," siger Michael.

"Men Aston Martin sluttede sidste sæson med muligvis at have feltets hurtigste bil og Ferrari er altid stærke. Og konkurrenterne har jo også arbejdet på forbedringer, så jeg tror det bliver rigtig, rigtig tæt igen i GTE Pro klassen, så det gælder også om at være smart og træffe de rigtige valg undervejs. Og her er Porsche som team super stærke. Jeg får igen Kevin (Estre - red.) som holdkammerat og vi matcher hinanden virkelig godt, så jeg er sikker på, at vi sammen kan levere det vi skal."

Løbet på Silverstone starter søndag kl. 13.00 og kan følges på FIA WEC appen.

Kalender FIA WEC 2019/2020

1. september 2019 Silverstone, England (4 timer)

6. oktober 2019 Fuji, Japan (6 timer)

10. november Shanghai, Kina (4 timer)

14. december Bahrain, Bahrain (8 timer)

1. februar 2020, Sao Paulo (8 timer)

20. marts 2020, Sebring, USA (1.000 miles)

25. april 2020, Spa, Belgien (6 timer)

13.-14. juni 2020, Le Mans, Frankring (24 timer)

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...