© bilmagasinet.dk

Våd debut i ny Audi A4

Christian Bakkerud måtte liste sig rundt i regnvejret på Hockenheim til roll out i DTM

16. maj 2009 af Steen Bachmann

Det blev en våd debut for 24-årige Christian Bakkerud, da han fredag kørte sine første meter i DTM-serien før sæsonpremieren på Hockenheim. Teamet modtog først deres nybyggede 2007 Audi A4 DTM-bil fredag morgen, og eftersom den traditionelle fredagstræning er afskaffet, måtte han bruge den nye 30 minutters roll out-session til at sikre sig, at bilen fungerede, som den skulle.

Et voldsomt uvejr betød, at Bakkerud måtte gennemføre fem omgange i forsigtigt tempo.

© bilmagasinet.dk


Team Kolles har tre kørere i DTM-serien i år. Eftersom teamet kun rådede over to biler efter et uheld under den sidste testsession, valgte Audi Sport at bygge en helt ny racer til teamet, dog stadig over det restriktive tre år gamle 2007-reglement. Denne nye racer kommer Christian Bakkerud til at køre i hele DTM serien.

Sidste år kom der mere end 170.000 tilskuere til DTM-løbet på Hockenheim, som er en fantastisk ramme for en debut.

Christian Bakkerud, professionel racerkører

© bilmagasinet.dk


Er du klar?
”Ja helt sikkert klar! Jeg har testet en masse med DTM bilen, fået nogle hurtige tider.”

Hvilke chancer har du i en 2007-bil?
”Bilen er tre år, den er blevet brugt på Hockenheim 6 gange. Så teamet ved, hvordan den skal indstilles. Banen er en medium downforce bane, med både hurtige og langsomme sving. Faktisk en bane sådan midt i mellem rent opsætningsmæssigt. Der er kontroldæk i DTM, så dækkene er ens for alle, men det er helt sikkert, at 2008- og 2009- bilerne er blevet meget bedre til at passe på dækkene. Mens 2007-bilen skal køres langt hårdere for at få den hurtige tid ud af den, så slider den også mere på dækkene. Men teamet har en opsætning, som de ved virker på Hockenheim.”

Hvor stort er DTM?
”STORT! Der kom sidste år 170.000 tilskuere til DTM på Hockenheim sidste år, det er flere end der kom til Formel 1 det samme år. Til vores DTM præsentationsweekend i Düsseldorf or en måned siden kom der over 210.000 tilskuere. Det er noget mere end til et DTC løb, som ellers også er en god serie".

Får I fabriksstøtte af Audi?
”Nej. Selvfølgelig er vi som team støttet af Audi, og vi har Audi på køredragterne. Og alle vores dele og biler kommer fra Audi Sport. Men direkte fabriksstøtte får vi ikke. Dog skal det nævnes, at den seneste DTM bil i teamet er en helt nybygget 2007 bil, vi bliver tre kørere i teamet og vi havde kun to biler. Så den nye bil er lige ankommet fra Audi Sport, bygget efter 2007 reglementet, og den nye bil kommer jeg til at køre i.”

Hvad betyder de gode afkørselsmuligheder på Hockenheim?
"I starten er der meget brug for de afkørselsarealer. Der bliver skubbet en del til hinanden oppe foran i feltet. Det gode ved at starte lidt nede i feltet er at man kan undgå de fysiske kontakter som de førende udveksler. Så for mig er det godt at starte længere nede, i et langt DTM løb er det vigtigt at undgå skader.”

Hvor skal du være placeret i kvalifikationen?
”Jeg har set på Team Kolles løbene sidste år, med Katherine Legge og Christijan Albers. Man skal huske på at Albers ikke er nogen dårlig kører, sidste gang han deltog i DTM kørte han Mercedes og blev nummer 2 i mesterskabet. Men med en tre år gammel bil kan man ikke komme i top 10. Så vi forventer at kvalificere blandt de sidste 4 biler i feltet, og der skal jeg være den hurtigste”

Skal du dét her fremover?
"Ja. I formelbiler fokuserer man altid på Formel 1, men der er kun 20 mennesker i verden, der kører Formel 1. Der er altid et enormt pres for at komme i Formel 1. Nu kører jeg DTM og sportsvogne, og her vil det jeg gerne skabe mig en karriere. Og jeg glæder mig virkeligt til at komme i gang.”

__________________________________________________________________

DTM-debut Hockenheim

Søndag:

09.35 – 10.05 Warm up

14.00 – 15.13 Løb

Løbet sendes live på Canal+ med danske kommentatorer og på tyske ARD. Se også optakten her.

Fotos: Mandy Martin-Rost

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...