© Formula Racing

Ung dansker bliver fabrikskører hos Ferrari

22-årige Nicklas Nielsen har gjort kometkarriere og har på kort tid tilkæmpet sig et eftertragtet sæde på Ferrari's fabriksteam

17. december 2019 af Bil Magasinet

En drøm er gået i opfyldelse for den blot 22-årige danske racerkører Nicklas Nielsen, der mandag er annonceret som ny fabrikskører hos Ferraris GT-motorsportsteam, Competizioni GT. Det er første gang, en dansker har indgået en fuldtidskontrakt med Ferrari, og Nicklas skal allerede køre sit første 24-timers Le Mans til juni.

Kørte første løb i 2017

"Det er så stort, at jeg stadig ikke selv har fattet det. Min rejse har været relativt kort, men utrolig effektiv. Jeg kørte mit først GT-løb for Formula Racing i efteråret 2017, og min første fulde sæson kom året efter, hvor jeg sikrede det europæiske Challenge-mesterskab og verdenstitlen. I år har været helt fantastisk med et mesterskab i European Le Mans Series plus en deltagelse i World Endurance Championship, og at kunne slutte året med en af de mest eftertragtede kørerkontrakter i hånden, er ganske enkelt fantastisk. En kæmpe tak til alle dem, som har været omkring mig undervejs, og særligt til Formula Racing, som puttede mig ind i en Challenge-racer for to år siden for at se, hvad jeg kunne" lyder det fra Nicklas Nielsen.

© Formula Racing

Det hele startede med gokart

Den unge østjyde startede som så mange andre motorsportsstjerner i karting, før han i 2016 vandt rookietitlen i det tyske Formel 4-mesterskab og året efter sikrede samme trofæ i Audi TT Cup. Han stillede op for Formula Racing i Ferrari Challenge-finalen i 2017, hvor han vandt den hurtigste klasse, hvilket førte til en fuld sæson samt et mesterskab i 2018.

De gode resultater udløste et sæde i European Le Mans Series med Ferrari-teamet Luzich Racing i 2019, hvor Nicklas Nielsen kvitterede med at vinde titlen sammen med fabrikskøreren Alessandro Pier Guidi og franskmanden Fabien Lavergne – mens han også repræsenterer Ferrari i GTE Am-klassen i World Endurance Championship, hvor han tog sejren i debutløbet i september.

Og således er danskeren sikret sit første 24-timers Le Mans allerede til juni – nu som officiel fabrikskører hos Ferrari.

Nicklas Nielsen: Glæder mit til at komme i gang

"Jeg glæder mig for sindssygt til at komme i gang. Faktisk er kalenderen i forvejen temmelig godt fyldt op, da jeg allerede kører en fuld sæson i verdensmesterskabet med AF Corse, som er Ferraris fabriksteam i GT-serierne. Men der kommer uden tvivl til at blive en del mere arbejde, især test- og udviklingsarbejde, som er enormt spændende. Og så håber jeg naturligvis også at blive placeret i nogle flere racerløb i 2020" fortæller Nicklas Nielsen.

© Formula Racing

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...