Ung dansk kører: Lyden er vanvittig høj!

Den 23-årige Le Mans-deltager Christoffer Nygaard fortæller, hvordan det er at køre Ford GT1

15. februar 2010 af Steen Bachmann


Matech Ford GT bliver en af deltagerne i VM for superbiler, GT1 World Championship. Med den lyd, kunne den godt blive vores yndling!

Christoffer Nygaard
© bilmagasinet.dk

23-årige Christoffer Nygaard blev opdaget af Tom Kristensen for nogle år siden, da Christoffer deltog i Le Mans-kongens gokart træningslejr på Lanzarote. I 2009-sæsonen kørte han Ford GT1 for det tyske team Fischer Racing.

Hvor mange kilometer har du kørt i Ford GT1?
Jeg har kørt ca. 5.000 km i GT3-udgaven af Ford GT, der har 50 hk mindre end GT1-udgaven. Den er en lille smule smallere og er uden keramiske bremser.

Hvordan er lyden i kabinen? Kan man bruge lyden til at registrere eventuelle problemer - eller opdager mekanikerne dem længe inden du kan høre dem?

Lyden i kabinen er helt sindssyg høj, den har en rigtig dyb klang, så det føles nærmest som man sidder oven på motoren - og man er ikke i tvivl om at alle 550 hk er tilstede. Jeg kørte den anden test i bilen uden ørepropper og lyden var så høj, at da jeg sad på hotellet om aftenen rungede det stadig inde i hovedet. Angående problemer i bilen, så kan man helt sikkert bruge lydene kombineret med følelsen i bilen til at opfange nogle af problemerne inden de opstår, f.eks. hvis et gear i gearkassen har det "skidt", er det ofte køreren, der opfanger det først, fordi det er et sted på banen, hvor mekanikerne ikke kan se eller høre bilen.

Den ser fantastisk ud - hvordan kører den?
Den er super kontant at køre. Hvis man laver en fejl, er der afregning med det samme. Jeg kom fra en forhjuls-trækker (Seat Leon Cup) lige over i dette "monster" af en bil, så der var rigtig mange ting, jeg skulle vænne mig til. Den er ret nervøs med bagenden, for vi kører jo på grænserne. Den starter med at svinge ud en lille smule ud og så tror man et øjeblik ,at man har den og sagtens kan kontrollere det - men så reagerer den igen og man tænker hvad f..den skete der lige. Den har også lidt tendens til understyring i langsomme sving pga. centermotoren, som ligger langt tilbage og derfor er det svært at få noget vægt på forhjulene.

Ford GT udgik af produktion i 2005. Hvad betyder det, at konstruktionen er fem år gammel?
Det ikke været noget problem, fordi den set med GT-øjne er bygget så super godt fra start. Alt er i alu, motoren i midten og hjulene i hjørnerne.

Hvordan betragter du Matechs chancer for at banke jer og Corvette i det nye VM?
Matech ser jeg lidt som en outsider, de fandt ud af at deres gamle bil ikke var hurtig nok sidste efterår og har over vinteren bygget en helt ny op fra bunden, så det er lidt svært at sige hvor de står. Jeg tror heller ikke selv, de er helt klar over det. Men min umiddelbare vurdering er, at de får det svært mod os i Aston Martin og Corvette, som har rigtig mange års GT1-erfaring at trække på.

Se de andre biler i GT1 World Championship.

Ford GT1
© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...