Renault
RenaultAlonso i test© bilmagasinet.dk

Uforudsigelig formel 1-sæson

Første løb køres på søndag i et af de mest spændende F1-år nogensinde

24. marts 2009 af Bilmagasinet - Formel 1

Efter en super spændende afslutning på 2008-sæsonen, hvor McLaren Formel 1 køreren Lewis Hamilton sikrede sig verdensmesterskabet ved at overhale Toyota- køreren Timo Glock i sidste sving og dermed sikre sig den 5.-plads, han som minimum skulle have for at blive verdensmester, er vi mange, der har ventet utålmodigt på den nye sæson.

Sæsonen indledes på søndag med det traditionelle åbningsløb i Australien og byder på flere udfordringer, end vi har set i mange år. Løbet bliver vist direkte på TV3 Puls søndag morgen fra kl. 07.00, mens træning og kvalilifikation sendes på ViaSat Sport. Se komplet oversigt over tv-tider fra Melbourne her.

Nye regler

Nye regler skal sikre, at bilerne bliver lettere at overhale med, samtidig med at der er ny "grøn" teknologi med i bilerne, der vil give dem mulighed for at få et skud på omkring 80 hestekræfter ekstra i kort tid, til strategisk brug af den enkelte kører.

Det betyder alt i alt, at alle hold starter med en helt frisk racer og alle som udgangspunkt står lige. Der vil altid være hold der har været bedre til at fortolke de nye regler, end andre, hvilket ikke nødvendigvis behøver være dem med flest penge.

Chef overtager Hondas F1-hold

I løbet af vinteren, så det længe ud til at vi skulle miste endnu et Formel 1 hold, da Honda valgte at lukke for sin støtte til deres hold. Men få uger før åbningsløbet, lykkedes det for den tidligere hold chef, Ross Brawn at få skrabet kapital nok sammen, til at han kunne overtage holdet, som nu hedder Brawn GP.

Deres første test viser, at den Honda-udviklede bil virkelig har noget at komme med, hvilket bliver spændende at følge.

Kørerne

Omkring kørerne, har der i år været forbavsende få rokader. Mest opsigtsvækkende er det, at Sebastian Vettel er rykket fra det lille Toro Rosso hold, til Red Bull, der har samme ejer, men som der satses meget mere på. Om det bliver det helt store gennembrud for den unge tysker, der blev noteret som den yngste Formel 1 vinder sidste år i Italien, eller om Red Bull raceren ikke har det der skal til, bliver meget spændende at følge.

En ting er dog sikker, klokken 02.30 fredag meget tidlig morgen, vil de første biler forlade pitten i Melbourne, for at indlede den første træning op til Australiens Formel 1 Grand Prix der starter søndag morgen klokken 8.00.  

Af Allan Rud Haslund, medlem af ekspertpanelet bag Bil Magasinets formel 1-hjemmeside, BMF1

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...