TCR Danmark
TCR Danmark

Touring-klassen vender tilbage til Copenhagen Historic Grand Prix

Der køres løb med både benzin- og eldrevne touring-racerbiler til 2020-udgaven af det historiske racerløb i København

22. februar 2020 af Steen Bachmann


2020-udgaven af det store historiske grand prix på Bellahøj Park i den nordlige del af København byder på to interessante premierer. Det sker, når det nye, samlede format af standardvogne kommer til CHGP med både benzin- og eldrevne racerbiler. 

TCR Denmark-serien kommer med topnavne som Jan Magnussen, Nicolai Sylvest, Michael Markussen og mange flere, når det går løs i hovedstaden den første weekend i august. 

"Det er fantastisk at vi kan få lov at vise vores produkt frem i hovedstaden og at Jac Nellemann har peget på os til at levere det ønskede show. En del af motorsportshistorien er også nutiden, og vi repræsenterer nutidens teknologi og glæder os til at vise Motorsportsdanmark det," siger TCR Denmarks promotor, Martin Jensen.

TCR Danmark
TCR Danmark


Det bliver sæsonens største felt til start, da løbet i gaderne ved Bellahøj bliver med support fra TCR Denmarks svenske modstykke, STCC. Her er foreløbigt 12 svenske biler meldt klar til kampen om København.

Copenhagen Historic Grand Prix fuldender TCR Denmarks kalender, som bliver på syv løbsweekender. Dermed er der lagt op til en kamp om titlen, som vil strække sig over alle tre permanente, danske baner, samt de to stort anlagte byløb med Copenhagen Historic Grand Prix og Classic Race Aarhus i spidsen. 

Elektrisk premiere

Som noget helt nyt får TCR’s nye, elektriske satsning premiere i år - og her bliver København ét af i alt fire steder, hvor den spritnye serie får premiere.  

At det er lykkedes at hente ETCR til hovedstaden glæder TCR Denmarks promotor Martin Jensen, som ser frem til at vise hele TCR-organisationens pallette af biler frem for det danske motorsportspublikum:

"At det samtidigt kan kombineres med en danmarkspremiere på elektrisk ræs er storartet. Vi ser frem til at vise fremtidens TCR koncept for hele verden - og jeg er ikke i tvivl om at ETCR er et kæmpe plus for motorsporten, for løbet og for hovedstaden. Dejligt vi kan starte med ETCR på Bellahøj." 

Electric TCR, forkortet ETCR, har foreløbigt deltagelse fra Alfa Romeo, Hyundai og Cupra og byder på fuldt elektriske standardvogne med baghjulstræk og to motorer, der i alt yder 500 kilowatt eller hvad der svarer til 670 hestekræfter.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...