Audi_R15_TDI_Sebring-topshot.jpg
Audi_R15_TDI_Sebring-topshot.jpg© bilmagasinet.dk

Tom K: Wow, et løb!

Sensationel sejr for Audi i debut

22. marts 2009 af Steen Bachmann

"At komme til en så krævende bane med en ny bil, der kun har kørt relativt få testkilometer på tør bane. Og så både vinde og slå rekord med distance og antal kørte omgange på trods af tre gule flag - det er ekstraordinært. Det viser vores knowhow fra de to foregående biler, R8 og R10 TDI," siger Tom K, der som den første kører vinder 12-timers løbet fem gange.

"Det er absolut fantastisk. Wow, hvilket løb! Jeg er virkelig imponeret over, hvordan teamet har arbejdet se seneste dage. Sejren skyldes teamet. Jeg er ydmyg og stolt af at være på et hold som dette. Sejre som i Sebring og på Le Mans tilhører mange personer, og det er en fornøjelse at dele dem."

Allan McNish kørte den debuterende Audi R15 TDI i front med 42 minutter tilbage af løbet, da Montagny i den førende Peugeot kørte i pit for sidste gang for at tanke brændstof. McNish forcerede, og kørte et par meget hurtige omgange, hvilket tillod et kort pitstop for brændstof med 14 minutter tilbage. Da McNish kørte ud fra pitten, var Montagny kun 20 sekunder efter.

"Jeg vidste, at jeg kun havde 55 sekunder til at gå ind og ud, hvis jeg skulle bevare en komfortabel føring. Et gult flag ville have ødelagt det, så vi var heldige, for der blev virkelig kørt stærkt mod slutningen. Poker-aspektet vurderes af teamets leder og ingeniørerne - ikke af kørerne. Vi får kun besked om at udføre ordrer, og i dette tilfælde var den meget simpel: Kør meget, meget stærkt," fortæller Allan McNish.

SIDSTE OMGANG
Se live-klip med sidste omgang med Audi R15 TDI fra tv-kanalen Speed TV (åbner i nyt vindue, indledes med lokal reklame).

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...