Tom Kristensen, Race of Champions 2019
Tom Kristensen, Race of Champions 2019© ROC 2019

Tom K vinder Race of Champions i Mexico

Le Mans-kongen vinder turneringen for verdens bedste racerkørere for første gang. Se videoen fra Mexico

22. januar 2019 af Steen Bachmann


Der var en dansker øverst på sejrsskamlen, da verdens hurtigste racerkørere dystede mand mod mand på en midlertidig racebane på Foro Sol-arenaen i Mexico City søndag.

Team Nordic’s Tom Kristensen og svenske Johan Kristoffersson tog sejren på en solfyldt søndag eftermiddag i storbyen. Det skete efter en turnering i forskellige biler: Den mexicanske kulfiber trackday-bil VUHL 05 ROC Edition 2019, Ariel Atom Cup, Stadium Super Truck, RX Supercar Lite, Speed SXS UTV, KTM X-Bow og ROC Car.

Le Mans-kongen og den regerende FIA World RallyX Champion Kristoffersson vandt finalen mod Team Germany. I det første heat slog Tom K den firedobbelte Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel 2-1 i bedst ud af tre.

FIA Formula 3 European Champion Mick Schumacher svarede igen ved at slå Kristoffersson 2-0. Men Tom K, der deltog i Race Of Champions for 15. gang, var for stærk i finalen, og kørte ROC Nations Cup trofæet hjem til Team Nordic.

Kristensen vs Vettel, ROC 2019
Kristensen vs Vettel, ROC 2019© ROC 2019

“Det var Johan, der bragte os i finalen, fordi han kørte så stærkt først på dagen. Det var min 15. gang i ROC, hvilket bringer mig på niveau med Stig Blomqvist’s rekord. Jeg håber, at Stig så med og er stolt af mig – også selv om jeg ikke er svensk!," siger Tom K.

Race of Champions 2019, Mexico City
Race of Champions 2019, Mexico City© ROC 2019

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...