© bilmagasinet.dk

Tom K i forreste række på Hockenheim

0,137 sekunder efter Ekström i kvalifikationen, og starter som nr. to

16. maj 2009 af Steen Bachmann

Tom Kristensen skaffede sig selv et formidabelt udgangspunkt for søndagens første løb i DTM-serien på Hockenheim, da han i kvalifikationen kørte sig ind som nummer to efter teamkollegaen Mattias Ekström. Også på de næste tre pladser fulgte der Audi'er, mens konkurrenterne fra Mercedes havde en gennemført rædselsfuld dag.

"Det var en god start på sæsonen. Vores nye biler var perfekte på dagen, og da også Audis kørere i de 20 kg lettere 2008-modeller var med fremme, tegner det lovende for løbet i morgen. Det er ikke første gang, jeg holder side om side med Mattias i forreste række, og vi har så stor respekt for hinanden, at vi nok skal gøre plads for hinanden ned mod første sving. Min hidtil bedste placering i et DTM-løb på Hockenheim er en andenplads, så udgangspunktet for at matche dette resultat er til stede," siger Tom Kristensen fra Tyskland.

Den forsvarende mester Timo Scheider måtte skuffende nøjes med en femteplads. Da han deler pitgarage med Tom Kristensen, skal Tom blot koncentrere sig om at holde sin placering i starten, så er det ham, der kan bestemme rækkefølgen af de to obligatoriske pitstop, hvilket er en stor taktisk fordel.

Christian Bakkerud kørte lørdag for første gang kvalifikation i DTM. En stor udfordring for den unge dansker, der dog var tilfreds med 17. bedste tid i feltet med 20 biler.

"Det var ikke værst. Jeg lavede et par fejl, og hvis jeg havde undgået det, havde jeg slået et par konkurrenter yderligere. Men det er jo det, jeg lærer af"," siger Christian Bakkerud til TV 2 Sporten.


Resultat af DTM-kvalifikation Hockenheim:

1: Mattias Ekström, Audi 2009, 1:32.535 min.

2: Tom Kristensen, Audi 2009, 1:32.672 min.

3. Martin Tomczyk, Audi 2009, 1:33.004 min.

4: Oliver Jarvis, Audi 2009, 1:33.182 min

 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.