Tom Kristensen.
Tom Kristensen.© bilmagasinet.dk

Tom K: F1-afslutning var det vildeste

Racerkørere er enige. Afgørelsen på F1-verdensmesterskabet overgår alt.

6. november 2008 af Bil Magasinet

Det danske racer-es Tom Kristensen var rystet over den intense afslutning på Formel 1 verdensmesterskabet i weekenden.

”Jeg har aldrig været ude for noget så ekstremt, nej. Men jeg har prøvet noget, der minder om det, da jeg kæmpede i en nordisk go-kart finale med Mika Häkkinen, hvor vi byttede plads otte gange. Der var tre gode overhalningsmuligheder; sidste sving, efterfølgende langside og ind i et hårnålesving. Jeg overhalede sidste gang på sidste omgang ind i hårnålesvinget - og ’lukkede’ godt af for Mika i sidste sving og krydsede målstregen med ham i min bagkofanger. Derudover vandt jeg et løb i Tysk Super Tourenwagen i 1999, hvor jeg startede på 16. pladsen og overhalede den førende kort før mål,” siger Tom Kristensen om lignende situationer, som han selv har deltaget i - sammenlignet med Lewis Hamiltons samlede sejr i verdensmesterskabet i Formel 1.

Racertalentet Allan Simonsen har prøvet noget lignende.
”Da jeg blev Australsk mester i 2007 kom det også ned til den sidste afdeling. Jeg skulle vinde løbet, men jeg skulle også vinde tidskørselen, da der var 3 points at hente der. Med ét minut tilbage tog min værste konkurent 1/10 af min tid, og jeg fik at vide over radioen, at det var nu elller aldrig. Det blev den vildeste Bonzi lap, jeg nogen siden har kørt, med det virkede og jeg fik pole og vandt mesterskabet.”

Tom Kristensen mener, at Lewis på et tidspunkt havde opgivet.
”Situationen med Lewis var jo helt ekstrem - og jeg er sikker på, at han er klar over at løbet er tabt, men han fokuserer kun på Vettel, tror jeg,” siger Tom Kristensen om situationen, hvor Lewis Hamilton i allersidste sving overhaler Timo Clock og ender på den afgørende femteplads, der sikrer ham den samlede sejr i VM.

Ifølge Tom Kristensen er Formel 1-kørerne virkelig veltrænede og forberedte på de ekstreme situationer.
”God fysik, stor tiltro fra team og selvtillid, ligesom mental træning altid vil hjælpe dig. Situationen er den mest vanvittige jeg har oplevet indenfor motorsporten. Vi kan takke Toyota og Glock for at gå efter guldet med at forsøge på slicks mens regnen startede,” lyder det fra Tom Kristensen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...