Scuderia Corsa Ferrari 488 GT3
Scuderia Corsa Ferrari 488 GT3

Stærke danske motorsportsresultater i Tyskland, Kina og USA

Suveræn dansk sejr i rally i Tyskland, første point til Kevin Magnussen i Formel 1 og en 3.-plads til Christina Nielsen i USA

10. april 2017 af Bil Magasinet

Dansk motorsport fortsætter med en glimrende start på 2017-sæsonen. For tre uger siden vandt Jan Magnussen 12-timers løbet i Sebring i Florida, og i weekenden var der sejre i Tyskland og en podieplads i gadeløbet i Long Beach, Californien.

Rally-sejr i Opel Adam

Det internationale Hessen Rallye Vogelsberg i weekenden i Tyskland gav et kanon resultat til de danske rallymestre Jacob Madsen, Ruds Vedby, og Line Lykke Jensen, Stenløse.

De kørte deres Opel Adam ind på en meget klar førsteplads i den internationale ADAC Opel Rallye Cup foran 23 andre deltagere, og i hele rallyet, som var tællende til det tyske rallymesterskab, blev de nr. 20 af 86 startende, til trods for at deres specielle cup-bil motormæssigt bevidst er holdt som en af feltets svageste.

Opel Adam Rallye Cup
Opel Adam Rallye Cup © Michael Eisenberg

"Det er en dejlig følelse og en perfekt start på sæsonen. Vi førte efter den første nat, og lørdag morgen gav vi godt med gas for at få et større hul til svenskerne Kristensson og Appelskog, og det lykkedes rimeligt godt. Til slut holdt vi vort eget tempo og vandt med 33 sekunder," sagde en lykkelig Jacob Madsen ved målet i Schlitz i Hessen.

"Det skulle lige gå op for mig at vi havde vundet. I 2015 var vi meget uheldige i denne cup, nu har vi lagt ud med sejr i første løb, så det tegner godt," supplerede Line Lykke Jensen.

© Michael Eisenberg

3.-plads til Christina Nielsen

Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan fik sammen med deres team Scuderia Corsa det maksimale ud af en svær weekend, da de natten til søndag dansk tid kunne gå på podiet og få pokaler for en tredjeplads i GTD klassen ved gadeløbet i Long Beach, Californien.

Løbet, der var tredje afdeling af den amerikanske IMSA serie, tegnede til at blive en udfordring for Christina og hendes team, der startede fra ellevte position med deres Ferrari 488 GT3 efter problemer i kvalifikationen. Mange sammenkørsler og afkørsler på den svære bybane, gav mange perioder med safetycar og den rette strategi blev afgørende. Men Scuderia Corsa var stærke og mod slutningen af løbet lå Balzan på fjerdepladsen inden han leverede en fantastisk overhaling og sikrede ham selv, teamet og Christina Nielsen endnu en podieplacering.

”I dag skal der lyde en kæmpe tak til mit team og min holdkammerat Balzan” sagde Christina Nielsen efter løbet. 

”Det de leverede var fantastisk og jeg er super glad for endnu en gang, at være på podiet. Det var en meget mærkelig start, hvor feltet var meget spredt. Jeg hentede to placeringer og kørte gode tider, men blev senere ramt bagi og mistede fire placeringer. Men teamet leverede et fænomenalt pitstop, som jeg ikke tror kan gøres hurtigere og senere kørte Balzan et helt utroligt stint. Så i dag er det Balzan og teamets fortjeneste, at vi havnede på podiet”.

Næste løb for Christina Nielsen er fjerde afdeling af IMSA serien, der afvikles på Circuit Of The Americas i Texas den 6. maj.

Jan og Antonio mistede sejren

Det er fra den ene yderlighed til den anden, da Jan Magnussen og Antonio Garcia i weekenden stillede op til årets første gadeløb i Long Beach. Mens løbet på Sebring i Florida for tre uger siden er et af sæsonens længste, var det 100 minutter lange løb i havnebyen Long Beach syd for Los Angeles, Californien, det absolut korteste.

"Det er hardcore sprint fra start til slut på en snæver bane omgivet af tykke betonklodser. Man overhaler ikke, man maser sig forbi. Vi vandt i 2014, og Antonio og jeg plejer generelt at være ret stærke i Long Beach. Personligt er løbet et af mine favoritter, for der er ikke langt fra succes til fiasko, og du får kun én chance. Hvis ikke du er blandt de forreste i første sving, er løbet kørt," lød det fra Jan Magnussen lørdag, efter at han og Antonio havde tager pole position i GTLM-klassen i Corvette.

© Richard Prince

Jan Magnussen mistede sejren i GTLM i sidste sving, da holdkammerat Garcia blev fanget i et uheld, der spærrede banen. 

Michael Christensen i Porsche 911 RSR sluttede på 12.-pladsen i GTD-klassen.

Hvad med Kevin?

Kevin Magnussen store præstation og flotte kørsel i Kina's Grand Prix kan du læse alt om på Bil Magasinets Formel 1-hjemmeside.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.