Snyd i garagen: David Heinemeier Hansson frataget sensationel podieplads i Le Mans

Den danske racerkører jublede, som havde han vundet Le Mans, da det blev til en imponerende tredjeplads i weekendens løb. Men glæden varede kort. Se de afslørende billeder her.

19. juni 2017 af Esben Skrumsager


"Det føles som om, vi har vundet!", lød det fra David Heinemeier Hansson, da han sammen med Rebellion-teamet sensationelt sikrede sig en samlet tredjeplads i weekendens løb på Le Mans – og således endte på podiet som den første dansker siden Tom Kristensen.

Men en kreativ løsning har givet bagslag. David Heinemeier Hansson er netop blevet frataget den fornemme placering. I en kendelse fra løbsledelsen fremgår det, at teamet med Nelson Piquet Jr, Mathias Beche og danske Hansson er blevet diskvalificeret.

Det skriver Motorsport.com og fortæller, at det er en video, der har fældet teamet i at foretage ulovlige ændringer på bilen.

Nyhedsmediet forklarer, at det strafbare består i, at teamet lavede et hul i bilens cover, så mekanikerne kunne nå ind til den strejkende startmotor og slå på den for at få bilen i gang igen efter pitstop. Herunder kan du se billedet, der har fældet Rebellion-teamet:

Ved hjælp af ovenstående løsning slap mekanikerne for at tage chassiset af, når bilen skulle startes, som ville koste tid.

Hansson i chok

David Heinemeier Hansson har allerede kommenteret på afgørelsen via twitter, hvor han kort og kontant har skrevet: "Comic book race provides a final, brutal twist" og i efterfølgende tweet indsat tre emojis "😱😱😱 " i forbindelse med artiklen om afgørelsen.

Måske er du interesseret i...